Steam Deck ondervindt Nintendo Switch-achtige problemen

Games Jelle van Es 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

We hebben de Steam Deck al regelmatig vergeleken met de Nintendo Switch. Beide consoles bieden namelijk de mogelijkheid om onderweg je favoriete games te spelen.

Bij de Nintendo Switch gaat het daarbij om games van Nintendo (over het algemeen dan). De Steam Deck moet het doen met de bibliotheek die je op Steam hebt. Maar buiten het overal kunnen spelen van je games, blijkt dat er nog een overeenkomst is.

Steam Deck heeft net als Nintendo Switch problemen

Want net als bij de Nintendo Switch het geval is, klagen verschillende consumenten dat hun Steam Deck problemen heeft met joystick drift. Dat betekent dat wanneer je de joystick niet gebruikt, dat de spelcomputer alsnog beweging detecteert. Op die manier zul je merken dat je in menu’s dingen selecteert die je helemaal niet kiest of dat je te maken krijgt met constant naar rechts lopen terwijl je eigenlijk stil staat. De onderstaande tweet laat dit zien, maar ook op Reddit zijn er meldingen van gemaakt.

En dat is behoorlijk funest als je net voor een paar honderd euro een apparaat als de Steam Deck heb gehaald. Bovendien is de kans klein dat er snel iets aan gedaan kan worden. De Nintendo Switch is vaak beperkt leverbaar, maar dit apparaat heeft helemaal lange wachttijden. Als je hem nu zou bestellen, dan krijg je hem pas over een paar maanden in huis. Dus of je snel een oplossing gaat krijgen, dat is maar de vraag.

Zelf oplossen

De enige andere optie is het zelf oplossen. Volgens gebruikers zou het relatief makkelijk zijn om de joysticks van de Steam Deck te vervangen. En dat Nintendo met zijn Nintendo Switch daar nog iets van kan leren. Maar of je net zo handig bent als deze gebruiker op Twitter, dat is maar zeer de vraag. Wat dat betreft hopen we dat dit slechts om een paar exemplaren gaat.

Het grootste Nintendo Switch-probleem gaat mogelijk nooit gefixt worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen