Elektrisch rijden betekent einde klassieke Dodge Charger en Challenger

Elektrische auto's Mark Hofman 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De opkomst van de elektrische auto betekent tegelijkertijd ook het afscheid van iconische benzinewagens. Zo verdwijnen de Dodge Charger en Challenger van het straatbeeld en moeten elektrische varianten de norm gaan worden.

Vanaf 2024 stopt Dodge met de productie van zijn benzine gedreven Charger en Challenger. Vanaf dat moment moet de productie vooral gericht worden op nieuwe elektrische auto’s, die het bedrijf vanaf 2022 aan de wereld gaat laten zien.

Tot ziens, Dodge Charger en Challenger

De wensen van Dodge, op het gebied van elektrische auto’s, werden in juli dit jaar al aangekondigd. Alleen waren er na de bekendmaking van de plannen vrij veel vragen die overbleven. In een interview met Motor Trend laat Dodge CEO Tim Kuniskis het achterste van de tong zien en vertelt hij alles over de toekomst.

Zo was het tot op heden bijvoorbeeld niet duidelijk wat er met de Dodge Charger en Challenger zou gaan gebeuren. Nu wordt duidelijk dat beide modellen een elektrische variant krijgen, en dat de iconische modellen met een benzinemotor verdwijnen. Vanaf 2024 gaat het bedrijf volledig over op elektrische rijden en moeten de klassieke wagens dus ruimte maken.

Elektrische auto de norm: ‘Engelse nieuwe huizen moéten dit hebben’

Voor welke modellen die ruimte precies nodig is weten we nog niet. Wel heeft Tim Kuniskis laten weten volgend jaar meer antwoorden te hebben. Dodge zal in 2022 namelijk zijn eerste conceptauto laten zien, maar toont tegelijkertijd ook modellen die al daadwerkelijk verschijnen. Zo kunnen we een plug-in Hybrid en een mysterieus derde voertuig verwachten.

Iconische Fratzog logo keert terug

Dodge is overigens niet van plan om zomaar een elektrische auto te gaan produceren. Het bedrijf noemt de toekomstige modellen dan ook eMuscle-modellen. Deze zijn logischerwijs volledig elektrisch en krijgen een herkenbaar logo. Het bedrijf grijpt voor zijn elektrische auto’s namelijk terug naar het iconische Fratzog logo dat tussen 1960 en 1970 werd gebruikt. Al krijgt dit logo natuurlijk wel een kleine moderne upgrade.

Naast elektrische varianten van de Dodge Charger en Challenger, zijn er ook plannen voor een elektrische pick-up truck. Of het bedrijf net zo succesvol kan zijn op dat gebied als Ford, dat valt alleen nog te bezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen