Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

De game Brothers in Arms krijgt een tv-serie

De game Brothers in Arms, welke in 2005 werd uitgegeven op de pc, PlayStation 2 en Xbox en vervolgens twee vervolgen kreeg, wordt nu gebruikt als inspiratie voor een nieuwe tv-serie. Dat meldt de Hollywood Reporter.

Het gaat daarbij om de game Brothers in Arms: Road to Hill 30, het eerste deel uit de serie. In die game draait het om een stel parachutisten welke op D-Day achter de verdedigingslinies van de Nazi’s werden gedropt, maar bij het springen uit het vliegtuig verkeerd timen. Vanuit die positie moeten ze elkaar vinden en tegelijkertijd proberen om hun missie zo goed mogelijk uit te voeren.

Brothers in Arms als tv-serie

Met name de eerste game in de Brothers in Arms-serie werd goed ontvangen. Het verhaal van broederschap tijdens één van de lastigste militaire missies ooit is er één die behoorlijk goed is uitgewerkt. Daarnaast was de gameplay ook dik in orde. Het was geen hersenloze shooter, maar een game die enige vorm van tactiek vereiste. Zo moest je de vijand onder druk zetten en flanken om vanuit de zijkant de vijand af te maken. Dat laatste zal in de televisieserie wat lastiger vertalen te zijn, maar het verhaal an sich is boeiend genoeg om er iets van te maken.

Een moment uit de game (Afbeelding: Gearbox)

Naast het verhaal van Brothers in Arms zal de tv-serie die er van gemaakt wordt wat uitgebreid worden. Zo komt bijvoorbeeld de Exercise Tiger-oefening aan bod. Dit is een oefeningsoperatie voorafgaand aan de landing in Normandie die volledig misging en het leven kostte aan zo’n 800 militairen. Maar ook andere gevechten rond die tijd zullen in de serie voorbij komen.

Scott Rosenbaum zal gelden als showrunner en vanuit Gearbox zal Randy Pitchford de rol van executive producer aannemen. Op dit moment is de tv-serie van Brothers in Arms voornamelijk een concept. Zo wordt er nog gezocht nar een partner die de serie gaat uitzenden en moeten er nog verschillende acteurs aan het project worden gekoppeld. Wat dat betreft hoef je de content niet voor 2022 te verwachten. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!