Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jun 2019

Cadence of Hyrule Review: Zelda met een beat

Een tijdje geleden werd tijdens een Nintendo Direct een nieuwe game aangekondigd. Het ging om Cadence of Hyule: Crypt of the NecroDancer. Het is een The Legend of Zelda-spin off van de game Crypt of the NecroDancer. In die laatste moest je in een Roguelike achtige game op het ritme van de beat voortbewegen en vijanden verslaan. Cadence of Hyrule houdt die basis overeind, maar is meer een Zelda-game.

De mix tussen die twee elementen zorgt er voor dat Cadence of Hyrule een zeer toffe game is geworden. Muziek speelt nog altijd een zeer belangrijke rol, maar de Zelda-elementen en de typische vijanden zijn er ook. Het doel is om het kwaad in de wereld van Hyrule te verslaan. Daarvoor ga je aan de slag met of Link of Zelda en moet je tijdens je avontuur een viertal grote bazen verslaan voordat je het tegen de grote eindbaas mag opnemen. Dit zijn de vijf punten die ons zijn opgevallen.

Toffe visuele stijl

De stijl van Cadence of Hyrule heeft wat weg van A Link to the Past, maar dan met een moderne mix. En dat levert een tof resultaat op. De verschillende omgevingen waarin je komt zijn overzichtelijk en dankzij het felle kleurgebruik lekker vrolijk. Ook is er genoeg variatie in de werelden te vinden. Dan heb ik het niet alleen over het verschil in de begroeiing, maar meer in wat er allemaal te ontdekken valt. De ene keer kom je in een gebied met een huisje, waar een waarzegger je kan vertellen waar de volgende baas zich bevindt, terwijl je de keer daarop een trap naar beneden vindt om in een grote kerker terecht te komen.

Cadence of Hyrule

Muziek is uitstekend

Toch is de hoofdrol in Cadence of Hyrule duidelijk weggelegd voor de muziek. Het zijn voornamelijk deuntjes uit de wereld van The Legend of Zelda, maar dan in een chiptune remix, wat een tof geheel oplevert. Omdat het herkenbaar is, zit je er snel helemaal in en snap je hoe de beat precies werkt. Op die manier hoef je op een gegeven moment niet meer te kijken naar de beat-indicator aan het onderkant van het scherm, maar kun je op een automatische piloot op de beat van de muziek je voortbewegen.

De mogelijkheid om jezelf te verbeteren

Waar Crypt of the NecroDancer een Roguelike-game is en je telkens nieuwe dingen kunt ontdekken, daar speelt Cadence of Hyrule zich af in een vaste wereld. Dat maakt de game qua replay-waarde iets minder indrukwekkend, maar gelukkig is er genoeg te ontdekken en wil je jezelf constant verbeteren. Zo kun je bepaalde wapens vinden die het leven wat makkelijker maakt, maar vind je ook vaak diamanten en natuurlijk de welbekende rupees. Deze kunnen in bepaalde winkels gebruikt worden om upgrades te scoren, zoals een extra hartje of de aanschaf van een fakkel die je in grotten verder laat kijken.

Cadence of Hyrule

Interessante puzzels in Cadence of Hyrule

Daarnaast zijn er in de game ook genoeg puzzels, waar je goed voor moet nadenken. Soms is het een kwestie van stenen verslepen om op die manier op plekken te komen waar je in eerste instantie niet bij kan. In andere gevallen moet je juist een bepaald voorwerp op de juiste manier inzetten om zodoende een deur te openen en bij een schat te komen. Meer dan eens heb ik echt minuten lopen klooien om een probleem op te lossen. De voldoening op het moment dat het lukte was echter groot.

Cadence of Hyrule is ook te spelen zonder de beat

Hoewel het in Cadence of Hyrule draait om het voortbewegen op de muziek, kan ik me voorstellen dat er momenten zijn waarop dit allemaal net iets minder makkelijk is. Voor dat soort momenten kun je de beat-optie uitschakelen. De vijanden in de wereld bewegen dan op het moment dat jij ook beweegt. Dat maakt het wel een stuk overzichtelijker en zorgt er voor dat je de game ook kunt spelen op de momenten dat je zonder koptelefoon in het openbaar vervoer zit.

Cadence of Hyrule

Cadence of Hyrule is nu beschikbaar in de Nintendo eShop. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met de laatste nieuwtjes en meer.

Reageer op artikel:
Cadence of Hyrule Review: Zelda met een beat
Sluiten