E3 2019: Netflix hét grote voorbeeld voor game-ontwikkelaars?

Gezien de aankomende nieuwe modellen van de Xbox en Playstation zou je denken dat de E3 dit jaar geheel in het teken stond van consoles, maar dat bleek niet helemaal zo te zijn. Het ging tijdens de gamebeurs namelijk vooral over de abonnementsdiensten waar meerdere bedrijven mee bezig zijn. Ze lijken er allemaal naar te streven om een eigen Netflix variant te beginnen, maar dan voor games.

Netflix voor games

Het lijkt erop dat iedere grote gameuitgever ernaar streeft om de eerste echte ”Netflix voor games” aan te kunnen bieden. Niet alleen Ubisoft, maar ook UPlay Plus en Square Enix willen een eigen abonnementsdienst starten waarop onbeperkt games gespeeld kan worden. Dit terwijl Microsoft, EA en Nintendo al zoiets hebben.

Deze ambitie komt waarschijnlijk voort uit het feit dat spelers hun games voortaan op dezelfde manier willen verkrijgen als ze dat doen met andere media. De vraag naar fysieke games lijkt, net als bij muziek en films, afgenomen te zijn. Daarnaast geeft analist Peter Warman van het Nederlandse onderzoeksbedrijf Newzoo aan dat:

”de gameindustrie een tekort heeft aan verfrissende nieuwe titels die een vervanging zouden kunnen zijn voor de huidige populaire games. Een online dienst waarop zowel nieuwe games als oude favorieten vertegenwoordigd zijn kan in dat geval echter een uitkomst zijn.”

Strijd tussen streamingdiensten

Het ziet er dus naar uit dat er een grote concurrentiestrijd tussen meerdere online gamingplatformen aan zit te komen. Het gaat hier om zowel services voor de pc als consoles.

Ditzelfde geldt voor streamingdiensten die films en series aanbieden. Naast Netflix en Amazon Prime Video gaan namelijk ook Disney, Apple en WarnerMedia een eigen service beginnen waarop videocontent komt te staan. Of wij er als consumenten beter van worden is echter nog maar de vraag. Lees hier ook een opiniestuk over deze kwestie.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en geruchten op het gebied van games en gamingdiensten? Blijf het overzicht in de gaten houden.

Reageer op artikel:
E3 2019: Netflix hét grote voorbeeld voor game-ontwikkelaars?
Sluiten