Hoe dit Star War-personage zijn eigen live-action project kan krijgen

Films & Series Lucas van de Wetering 24 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Cameron Monaghan heeft al vaker zijn interesse laten merken in een live-action Cal Kestis Star Wars project. Dat zou er zo uit kunnen zien.

Cal Kestis is een jonge Jedi tijdens het hoogtepunt van het empire. We leren Kestis kennen in de Jedi: Fallen Order en Survivor games. Hij wordt gespeeld door de Shameless-ster Cameron Monaghan.

Tot nu toe komt Kestis alleen maar voor in de games, maar Monaghan heeft laten weten dat hij ook zeker openstaat voor een live-action project. Maar hoe zou dit eruit zien?

Cal Kestis in Star Wars

Het uitgebreide Star Wars universum biedt genoeg verschillende mogelijkheden voor de live-action introductie Cal Kestis. En bij alle mogelijkheden zou de rebelse Jedi een machtig mooie toevoeging zijn aan het verhaal.

Samenwerking met Saw Gerrera

De optie die het meest waarschijnlijk klinkt is Cal Kestis zijn introductie doormiddel van rebelleider Saw Gerrera. Kestis heeft al eerder samengewerkt met Gerrera. In Jedi: Fallen Order help je Saw Gerrera met het redden van de wookies op Kashyyyk.

star wars jedi fallen order
(afbeelding: EA)

Saw Gerrera is al eerder voorgekomen in de serie Andor, waarvan al een tweede seizoen is aangekondigd. De kans is groot dat we Saw Gerrera ook gaan zien in het tweede seizoen. Hoe vet zou het zijn als we Cal Kestis opnieuw met Gerrera zien samenwerkingen in Andor seizoen 2.

Ook is het mogelijk dat Cal Kestis zijn eigen show zou krijgen. Toch denk ik dat Saw Gerrrera ook hier een mooie rol zou kunnen spelen. De serie zou zich kunnen afspelen tussen de gebeurtenissen van de eerste twee games in. Waar Kestis samenwerkt met Gerrera tegen het empire.

Star Wars legende Obi-Wan Kenobi

Het eerste seizoen van Obi-Wan Kenobi heeft veel gelijkenissen met Jedi: Fallen Order. Veel mensen verwachtten ook dat Cal zou voorkomen in de serie, wat helaas niet gebeurd is. Maar hier is nog steeds wel ruimte voor.

Seizoen twee van Obi-Wan Kenobi is nog nooit aangekondigd, maar ook niet onmogelijk. Het zou mooi zijn om Kenobi en Kestis te zien samenwerken in een mogelijk tweede seizoen.

star wars
(afbeelding: Disney)

Alle twee hebben ze Order 66 overleefd, gevochten tegen Darth Vader en Fortress Inquisitorius geïnfiltreerd. Het is misschien niet heel waarschijnlijk, maar het zou wel mooi zijn om de twee karakters samen in actie te zien.

Verouderde Cal Kestis

De derde mogelijkheid die ik voor een live-action Cal Kestis zie, is de Jedi heel wat jaren na de gebeurtenissen van de games. Al weten we niet of Cal zijn gevecht tegen de Empire overleefd, gaan veel mensen er wel vanuit. En bestaat er dus een kans voor een verouderde versie van het karakter.

Zo zou Kestis bijvoorbeeld voor kunnen komen in de toekomstige Star Wars-film met Ahsoka, Ezra en de Mandalorian. We weten al dat het een film wordt waar veel partijen samen gaan werken tegen Thrawn. Dus waarom gooien we de Empire’s Public Enemy No. 1 daar niet bij, en laten we Cal zich bij de groep voegen.

Ook is het nog mogelijk dat we Cal Kestis heel oud zien tijdens de nieuwe Star Wars-films over Rey. Hij kan Rey dan helpen met het opbouwen van een nieuwe Jedi Order. Deze optie lijkt mij het meest onwaarschijnlijk, maar je weet het nooit met Disney.

Hoe het ook gaat gebeuren, de kans op een live-action Cal Kestis in een Star Wars-film of serie lijkt groot. Het is een zeer geliefd karakter en heeft zeker laten zien dat hij ook wat kracht met zich meebrengt. Persoonlijk kan ik niet wachten om de rebelse Jedi op het grote scherm te zien.

Dus, komt Call of Duty nu wel of niet naar Xbox Game Pass?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen