Call of Duty is het bewijs dat 2022 nu al verloren is

Games Jelle van Es 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Ik heb de afgelopen weken met veel plezier Call of Duty: Vanguard gespeeld. Ik zet dan de PlayStation 5 naast de Xbox Series X en spelen samen met mijn zoons. Zo ben ik ook 2022 begonnen. Maar nu lijkt de game het jaar al te vervloeken.

Want via het PlayStation Blog heeft de ontwikkelaar laten weten dat Call of Duty: Vanguard een samenwerking aan gaat met Attack on Titan. Die populaire anime krijgt zijn laatste seizoen en daarom vond men het een goed plan om te gaan samenwerken. En daarmee toont het aan dat 2022 nu al verloren is.

Call of Duty verliest 2022

Want met Call of Duty: Vanguard is de ontwikkelaar teruggegaan naar de Tweede Wereldoorlog. En dan speelt realisme een belangrijke rol. Die zit redelijk goed in elkaar, ook al heb je natuurlijk een zombiemodus. Maar in de multiplayer heb je daar niet al te veel last van. Ja, met de kerstperiode had je de kerstman die pakketjes uit de lucht dropte en kreeg je al te maken met een soort monster in sommige modi, maar goed. Deze samenwerking met Attack on Titan gooit die realisme redelijk in de prullenbak.

Natuurlijk, het had erger kunnen zijn als Call of Duty zou gaan samenwerken met Star Wars en je met laserguns kon gaan schieten. Dat heb je nu niet. Maar om in een setting van de Tweede Wereldoorlog met twee zwaarden rond te rennen in de stijl van Attack on Titan is een beetje vreemd. De update komt op 20 januari uit en brengt een Tracer Pack: Attack on Titan — Levi Edition Bundle uit voor 2.400 CP, wat een waarde heeft van zo’n 20 euro. Daarin zitten 10 verschillende items die je kunt gaan gebruiken.

Verschillende wapens

Naast de mogelijkheid om met de zwaarden uit Attack on Titan rond te rennen in Call of Duty krijg je ook een paar andere Weapon Blueprints. Zo heb je de Ymir Curse Assault Rifle, die bijna geen horizontale recoil kent en goed is op afstand. De Historia is een wapen voor de run-and-gun spelers. Terwijl je rondrent kun je dan nog altijd gericht er op losknallen.

Call of Duty: Vanguard’s multiplayer: dit valt ons op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen