Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO zet streep door deze dikke Overwatch 2-set

LEGO is een partij die de afgelopen jaren veel liefde heeft getoond voor gaming. De verschillende samenwerkingen met Nintendo zijn daar een goed voorbeeld van en begin dit jaar werd er nog een Sonic The Hedgehog set uitgebracht.

Begin volgende maand had LEGO het plan om samen met Activision Blizzard een set uit te brengen die draait om Overwatch. Of beter gezegd om Overwatch 2. Maar daar heeft het Deense bedrijf nu (voorlopig) een streep door gezet.

Geen LEGO-set voor Overwatch 2

Niet omdat LEGO niet meer gelooft in Overwatch, maar omdat er bij Activision Blizzard heel wat negatieve verhalen naar buiten zijn gekomen over de werkomstandigheden en de sfeer. Dat speelt al meer dan een jaar. Toch werd de nieuwste set in december aangekondigd en zou het op 1 februari uitkomen. Maar nu krabbelt het Deense bedrijf terug. Het heeft de set voor onbepaalde tijd uitgesteld en gaat onderzoeken hoe ze gaan samenwerken met Activision Blizzard. In hun statement daarover zegt het bedrijf het volgende:

Het is goed dat LEGO hier kritisch naar kijkt, want het is zeker geen goed verhaal wat er speelt bij Activision Blizzard. Maar het Deense bedrijf heeft wel wat boter op zijn kop door dat zo laat te doen. Had dan de hele set niet aangekondigd in december. Maar het bedrijf staat daar niet alleen in. Eerder lieten PlayStation en Xbox weten dat ook zij nadenken over hun toekomstige relatie. Blijkbaar is dat nadenken gedaan en verandert er niks, want een grote Call of Duty-update krijgt gewoon aandacht op het PlayStation Blog.

LEGO Overwatch
De specifieke set (Afbeelding: LEGO)

Toffe set

De nieuwe Overwatch 2-set van LEGO zou je de mogelijkheid geven om een grote Titan te maken. Met de batterijen had je dan de mogelijkheid om hem te voorzien van lichtjes. Ook zou de set komen met minifigs van Tracer en Mei. Wil je meer lezen over het populaire speelgoed? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Creatievelingen tonen Call of Duty-levels gemaakt van LEGO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LEGO zet streep door deze dikke Overwatch 2-set
Sluiten