LEGO en Sonic gaan eindelijk de samenwerking aan

Games Jelle van Es 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO heeft al een paar toffe sets gemaakt met Nintendo via de Mario-producten. Een tijdje geleden was er een nieuwe set die allemaal om Sonic draaide. En die komt binnenkort uit.

De nieuwe set met Sonic the Hedgehog is ontstaan als een LEGO Ideas-project. Begin 2021 werd door SEGA bekendgemaakt dat ze het idee uiteindelijk zouden gaan uitbrengen als set. En dat gaat volgend jaar gebeuren.

LEGO Sonic-set komt er aan

Sterker nog, dat gaat volgende week al gebeuren. Want de nieuwe set is vanaf 1 januari te koop. Als je hem bestelt, dan zul je hem vlak na de jaarwisseling waarschijnlijk in huis hebben. De set kost 69,99 euro en voorziet je van 1125 stenen. Daarmee kun je een deel van een level uit de game namaken. Mocht je een fan zijn van de reeks, dan is de kans groot dat je deze Green Hill zone wel herkent.

De LEGO Sonic-set geeft je de mogelijkheid om verschillende figuren te bouwen. Uiteraard is Sonic zelf van de partij, net als Dr. Eggman of Robotnik (ik weet nooit hoe hij nou heet). Ook krijg je te maken met een looping en zijn er verschillende powerups in de set te vinden. Die zijn er uiteraard voor de sier, want ik denk niet dat Sonic sneller gaat wanneer hij op een powerup springt.

Gouden ringen

De gouden ringen, de overigens geel zijn, zijn ook van de partij in deze LEGO Sonic-set. Tot slot kun je ook nog de Chaosdiamanten verzamelen en deze tentoonstellen op de standaard. Kortom er is genoeg te doen. En dat alles is dus nu te bestellen, zodat je hem volgende week in elkaar kunt zetten. Wil je meer lezen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Lego Mario krijgt uitbreiding van opvallende Nintendo-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen