LastPass komt nu met duidelijkheid over vreemde inlogpogingen

Apps Jeroen Kraak 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De afgelopen dagen kregen meerdere gebruikers van LastPass een melding van een vreemde inlogpoging. Nu komt het met duidelijkheid.

Er was flinke consternatie bij verschillende gebruikers van LastPass. Zij kregen door een fout van het waarschuwingssysteem te horen dat er een inlogpoging is gedaan op hun account. Dat bleek dus niet zo te zijn, maar de schrik zat er flink in.

Dit is LastPass

LastPass is een zogenaamde passwordmanager. Je slaat daar al je verschillende wachtwoorden op waardoor je er maar een nodig hebt om alles te kunnen open. Het moet juist zorgen voor een veiligere internetervaring, omdat je zo voor elk programma of dienst een ander wachtwoord hebt. Mocht dus een van die sites gehackt worden, dan kan de hacker met die gegevens niet inbreken bij een andere service. Maar ja, wat als iemand het wachtwoord heeft van je LastPass account?

Verschillende verklaringen

LastPass was niet geheel duidelijk omtrent het nieuws. In een eerdere reactie zei de dienst dat het mogelijk bots waren die probeerden achter wachtwoorden te komen. Het liet echter wel weten dat het geen enkele aanwijzing had dat hackers ook accounts zouden zijn binnengekomen en dat er dus geen gegevens buit zijn gemaakt.

Nu laat het bedrijf via een update op Twitter weten dat er een andere verklaring is voor de meldingen. Gebruikers die een mail kregen dat er vanaf een andere locatie is geprobeerd in te loggen, ligt aan een fout in het systeem. Het bedrijf laat weten dat dit probleem inmiddels is verholpen. Het benadrukt dan nogmaals dat er geen indicatie is dat geen enkel LastPass-account in handen is gekomen van een derde partij.

LastPass laat in de verklaring verder weten dat het blijft monitoren voor ongewone of malafide activiteiten en daarop ook mogelijk stappen te nemen.

Eerder schreven we al uitgebreid over de verschillende wachtwoordmanagers. Dat artikel kun je hier terugvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen