PlayStation 5 problemen: hoe de PS4 hiervan profiteert

Games Jelle van Es 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het grootste probleem waar je als gamer vandaag de dag mee te maken hebt, is het tekort aan spelcomputers. Zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X zijn moeilijk te krijgen. En daar profiteert de PS4 nu van.

Sony had oorspronkelijk het plan om met de komst van de PlayStation 5 de PS4 achter zich te laten. Maar daar lijkt het nu vanaf te zien.

PlayStation 5-tekorten zorgt voor hogere PS4-productie

Waar Microsoft met zijn Xbox Series X op een slimme manier de overstap heeft gemaakt vanaf de Xbox One (bijna elke game werkt op de One en upgraden naar de nieuwe spelcomputer gaat automatisch), daar is Sony met de overgang van de PS4 naar de PlayStation 5 iets anders aan het werk gegaan. Vaak moet je een upgradelicentie kopen als je de game op de nieuwe spelcomputer wil gaan beleven. Sony had dan ook verwacht dat gamers makkelijker konden overstappen. Maar de coronapandemie en het wereldwijde tekort aan chips heeft wat dat betreft roet in het eten gegooid. Het was volgens ingewijden de bedoeling dat de productie van de PS4 eind 2021 gestopt zou gaan worden, maar volgens Bloomberg zijn die plannen nu van de baan.

PlayStation 4 Slim Black Friday
De PlayStation 4 Slim (Afbeelding: Bol.com)

Waar de PlayStation 5 gebruik maakt van de nieuwste technieken, daar heeft Sony met de PS4 een spelcomputer in huis die werkt met oudere chips, die beter verkrijgbaar zijn. Zodoende is het makkelijker om die te maken. Maar dan krijg je wel de standaard spelcomputer. De PlayStation 4 Pro, die gebruik maakt van een 4K-resolutie, is al een tijdje geleden uit de productie genomen.

Games op de oude spelcomputers

Naast dat de PS4 dus weer volledig in productie wordt genomen, zie je dat ook steeds meer games die oorspronkelijk zijn aangekondigd voor de PlayStation 5 hun weg naar de oude spelcomputer vinden. Op die manier kun je nog altijd games spelen op de PS4. Denk daarbij aan titels als Gran Turismo 7 en Horizon: Forbidden West.

Beelden Horizon: Forbidden West op de PlayStation 4 lekken uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen