De Call of Duty: Black Ops Cold War conclusie na een jaar

Games Jelle van Es 30 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

We zitten inmiddels in de periode dat we richting de nieuwe release toe gaan. Begin november kun je aan de slag met Call of Duty: Vanguard. Tot die tijd kunnen we nog even losgaan met Call of Duty: Black Ops Cold War. De game is inmiddels toe aan zijn vijfde seizoen en daarmee vind ik het een goed idee om even terug te kijken naar de game.

Terugblik op Call of Duty Black Ops: Cold War

Want Call of Duty: Black Ops Cold War is op dit moment absoluut niet meer de game die het was bij de lancering. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er destijds lol mee gehad, maar voor een liefhebber van de traditionele 6v6 multiplayer vond ik hem ietwat tegenvallen. Ik vind de maps als Moscow en Miami niet fijn. Het zijn maps die onoverzichtelijk op me overkomen. Dat gevoel heb ik nu nog steeds. Maar sinds de lancering is er veel veranderd.

Call of Duty Black Ops: Cold War
Ik ben geen fan van Miami (Afbeelding: Activision)

De makers van Call of Duty: Black Ops Cold War hebben er namelijk voor gekozen om per seizoen elke keer flink wat maps toe te voegen. En nu we het vijfde seizoen hebben ontvangen, is het echt een feest. Er zijn nu heel veel verschillende maps om lekker mee los te gaan. En door veel van die klassieke maps, geniet ik er echt met volle teugen van.

Raid in het eerste seizoen

In het eerste seizoen ging het eigenlijk al goed met Call of Duty: Black Ops Cold War. Toen kregen we met Raid en Express al twee echte klassiekers. Met name Raid, met de luxe villa’s en de shootout die je hebt op de binnenplaats is er één waar ik van houd. En met name wanneer het lukt om via de flanken op te stormen en dan vanaf de achterkant de vijand aan te vallen en een paar kills achter elkaar te maken.

Raid maakte het geheel al interessanter (Afbeelding: Activision)

Seizoen 2 was minder interessant met de aardige map Apocalypse, maar het derde seizoen van Call of Duty: Black Ops Cold War bracht met Standoff en Yamantau andermaal twee toffe klassiekers. Standoff is mijn favoriet van die twee. Het kleine dorpje kent ook veel verschillende toffe plekken om te knallen. Het is mogelijk om lekker als camper vanaf een hoge locatie wat onnozole vijanden af te knallen. Of je beproeft je geluk via je de verschillende stegen en probeert op die manier vijanden te verrassen.

Seizoen 4 was misschien wel het beste qua content in Call of Duty: Black Ops Cold War. Hijacked en Rush zijn twee absolute klassiekers en ook Collateral is een map waar ik goed mee los kan gaan. Daarmee zijn het aantal toffe maps dat beschikbaar is in één keer een stuk groter. En door die verschillende maps die tof zijn, heb ik er veel meer lol in. Ik kan veel beter inschatten waar vijanden vandaan komen en wanneer ik ze zie, knal ik ze makkelijk af. Dat is echt anders dan bij de maps die bij de lancering werden uitgebracht. Doordat ik de maps veel beter aankan, heb ik er gewoon veel meer lol in.

Rush is en blijft een klassieker (Afbeelding: Activision)

Seizoen 5 gaande

Het huidige seizoen heeft in Call of Duty: Black Ops Cold War nu ook nog Slums gebracht, waar je op een groot plein vaak heerlijk los kunt gaan. En daarmee heb je echt een mooi totaalpakket en is het verdomd leuk om te spelen. Vanguard gaat het wel iets anders doen. Die game gaat bij de lancering gelijk tientallen maps uitbrengen, waardoor er hopelijk gelijk genoeg keuze is. Dat is waar Cold War zich nu bevindt. Ja, je komt soms nog op Miami, maar doordat veel andere maps zo goed zijn, kan ik het beter aan.

Slums (Afbeelding: Activision)

Call of Duty: Black Ops Cold War is nu dus echt heel erg goed en het is zeker nog de moeite waard om het zelf te proberen. Heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier.

De nieuwe PlayStation 5 is geen verbetering ten opzichte van de oude

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen