Jelle van Es
Jelle van Es Games 30 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe PlayStation 5 is geen verbetering ten opzichte van de oude

Regelmatig worden er nieuwe versies van bestaande spelcomputers uitgegeven. Soms worden die echt als een nieuw model in de markt gezet. In het geval van de nieuwe PlayStation 5 Digital is dat niet het geval.

Het gaat om een PlayStation 5 Digital die op dit moment alleen nog in Australië is uitgebracht. Het nieuwe model begint met een serie-code CFI-11XX in plaats van de CFI-1XXX code. Maar dat nieuwe model wil je eigenlijk niet hebben.

Nieuw PlayStation 5-model is achteruitgang

Dat is althans hetgeen dat je kunt concluderen op basis van de video die door Austin Evans naar buiten is gebracht. De beste man heeft een nieuwe PlayStation 5 Digital weten te scoren en hem vergeleken met het oude model die hij ook bezit. Dat is sowieso wel knap in deze tijden van schaarste. Het goede nieuws eerst: het nieuwe model is lichter. Hij weegt 3540 gram ten op zichte van de 3828 gram die de originele versie weegt. Mocht je hem dus vaak verplaatsen, geen idee waarom, dan is dat dus een klein voordeel. Bekijk de complete video hieronder.

Maar de rest van de informatie die uit de video van de PlayStation 5 Digital Edition wordt gehaald, is minder positief. Eén van de fijne dingen van de PS5 is dat hij stil is. Daarom is het jammer dat deze nieuwe versie iets luider is. De originele is in de video met 43,5 DB redelijk stil. De nieuwe versie is met 48,4 DB luider. Ook wordt de nieuwe versie warmer. 57 graden ten op zichte van 52 graden. Tot slot vreet hij ook net iets meer energie.

Achteruitgang

Wat dat betreft is het dus jammer dat deze nieuwe versie van de PlayStation 5 Digital dus niet veel verbetering biedt op het punt waarop het moet. Dat is dus heel anders dan wat er destijds gebeurden met de Nintendo Switch. Die kreeg een nieuwe model met een flink verbeterde batterij, waardoor hij langer mee ging. Hopelijk is deze nieuwe versie makkelijker en sneller te maken, zodat de tekorten op een gegeven moment echt gaan verdwijnen.

Hades op de PlayStation 5 is een absolute must-have

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!