Sam Dille
Sam Dille Games 5 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Batterij van je Switch snel leeg? Met deze 3 tips gaat hij langer mee

Wie een Nintendo Switch heeft kan erover meepraten: de batterij van deze spelconsole loopt sneller leeg dan je zou willen. Dit is misschien wel het enige nadeel van de Switch, maar je kan zelf ook helpen om meer batterij te sparen. Met hulp van deze tips zal je Switch gegarandeerd langer meegaan.

De Nintendo Switch is zonder twijfel een van de populairste spelconsoles van dit moment. Volledig terecht, want de Switch is een uniek apparaat. Toch heeft hij een achilleshiel, namelijk de batterijduur. Met de originele Switch kun je tot zo’n 6,5 uur onafgebroken spelen, terwijl je dit op een Switch lite maar 4,5 uur kunt. Inmiddels is er een verbeterde versie van de gewone Switch, maar het houdt nog steeds niet over. Het is daarom goed om te weten hoe je op de Switch makkelijk meer batterij kunt besparen.

Haal meer uit de batterij van je Nintendo Switch en Nintendo Switch lite met deze tips

1. Kijk naar de helderheidsinstellingen en de vliegtuigstand

Wie meer uit zijn batterij wil halen, doet er goed aan om naar de helderheidsinstellingen te kijken. Je komt bij deze instellen door lang de home-knop in te drukken op de rechter Joycon. Je komt dan terecht bij de gebruikersinterface, waar je tijdens het gamen de instellingen kan veranderen. Zorg ervoor dat je de helderheid zo laag mogelijk zet. Als je nog meer batterij wil besparen kun je ook nog de vliegtuigstand aanzetten. Doe dit alleen als je niet van plan bent om multiplayer, of op internet te spelen.

2. Gebruik de slaapstand

De slaapstand op je Nintendo Switch maakt het makkelijk om je game te pauzeren en je Switch op stand by te zetten zonder hem helemaal uit te hoeven schakelen. Door je Nintendo Switch op slaapstand te zetten als je een game voor korte tijd moet pauzeren, bijvoorbeeld als je wat te drinken pakt, zorgt er voor dat de batterij langer meegaat. Hoewel de slaapstand op zichzelf al heel goed werkt, zijn er ook geavanceerdere instellingen die de slaapstand nog ‘batterijvriendelijker’ maken.

Deze opties kun je vinden door naar de systeeminstellingen te gaan. Vervolgens selecteer je slaapstand. Hier kun je aanpassen hoe lang het duurt voordat de Switch in slaapstand gaat als hij niet wordt gebruikt. Je kan deze instellen van 1 minuut tot 30 minuten nadat het gamen is gestopt. Hoe lager je deze tijd instelt, hoe beter je batterij bespaard wordt. Daarnaast kun je kiezen of je de Nintendo Switch meteen wil inschakelen als hij uit de lader wordt gehaald. Wil je je batterij besparen, dan kun je dit beter niet doen. Zo voorkom je dat de Switch aan gaat als hij per ongeluk uit de lader wordt gehaald.

3. Andere handige aanpassingen

Er zijn buiten bovenstaande instellingen ook nog andere effectieve instellingen in te schakelen. Zo kun je inschakelen dat het percentage batterij zichtbaar is bovenin het scherm. Zo kun je zelf makkelijk bijhouden wanneer je moet stoppen met spelen om de batterij te besparen Daarnaast kun je de dark-mode instellen, zodat de helderheid van de Nintendo Switch nog lager staat. Bovendien is dark mode een stuk prettiger voor je ogen.

Een krachtigere Nintendo Switch

Gelukkig hoeven deze tips niet lang gebruikt te worden. Insiders speculeren dat er in 2021 een krachtigere Nintendo Switch op de markt gaan komen. Lees hier alle ins en outs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!