Tesla Model B: maak kennis met de elektrische fiets van de toekomst

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 5 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Een futuristisch vervoermiddel ontwikkelen? Laat dat maar aan Tesla over. En dan hebben we het niet alleen over elektrische auto’s en trucks, maar ook over de elektrische fiets. Elon Musk liet eerder al weten dat Tesla wellicht ooit een e-bike ontwikkelt en met het conceptmodel van de Tesla Model B concept fiets lijkt dit een stukje dichterbij.

Dit concept ziet er minstens net zo futuristisch uit als andere voertuigen van tesla. Is dit de elektrische fiets van de toekomst?

Deze elektrische fiets is niet helemaal wat hij lijkt

First things first; het Tesla Model B concept is eigenlijk geen elektrische fiets. Al lijkt hij er wel verdacht veel op. Het is eerder een snorfiets of een scooter, aangezien de bestuurder zichzelf niet vooruit beweegt door te trappen maar vanzelf vooruit beweegt dankzij de twee motoren.

De foto’s van het Tesla Model B concept werden op 27 november gepresenteerd door industrieel ontwerper Kendall Toerner, die overigens niet voor Tesla werkt. Maar dat betekent niet dat we in de toekomst geen soortgelijk vervoermiddel van de autofabrikant kunnen verwachten. Er staan ongetwijfeld nu al mensen in de rij om een niet bestaande e-bike te kopen van deze autofabrikant.

Tesla Model B e-bike
Tesla Model B (Afbeelding: Kendall Toerner)

Wat is er bijzonder aan Tesla Model B?

Door de jaren heen zijn er veel futuristische ontwerpen van elektrische fietsen en elektrische scooters gepresenteerd. Het ontwerp van het frame en uiterlijk van de fiets is zeker futuristisch, maar niet baanbrekend. Wat wel erg vernieuwend is aan het Tesla Model B concept is het voorwiel.

Het voorwiel van de elektrische fiets, of elektrische scooter, in dit ontwerp draait het voorwiel automatisch. Daarmee bedoelen we niet dat het wiel automatisch ronddraait wanneer de fiets rolt, want dat spreekt voor zich, maar dat hij zelf stuurt en naar links en rechts draait. Het wiel wordt hiervoor aangestuurd door de kracht die je zet op het stuur (dat vast zit en niet beweegt) en op basis van data van de ingebouwde automatische piloot. Tesla is geen vreemde van de automatische piloot dus een zelfsturend voorwiel lijkt geen onmogelijke opgave.

Tesla Model B elektrische fiets
Wordt dit de elektrische fiets van Tesla? (Afbeelding: Kendall Toerner)

Deze slimme elektrische snorfiets, de Tesla Model B, heeft natuurlijk nog veel meer opvallende snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een geïntegreerd display in het midden van het stuur waarop je route wordt weergegeven zodat je je smartphone (hopelijk) eindelijk thuis kunt laten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen