Call of Duty: Vanguard maakt einde aan grootste irritatie vorige games

Games Mark Hofman 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Vanguard gaat een ontzettend irritant probleem eindelijk oplossen. Waar de afgelopen jaren de games uit de franchise erg leuk waren om te spelen, moest je er wel een vermogen voor overhebben. Niet aan geld, maar aan opslagcapaciteit.

Cal lof Duty: Black Ops Cold War, de huidige game, wist namelijk al snel 136GB in beslag te nemen. En dat was alleen wanneer je het spel net nieuw had aangeschaft. Met alle updates en uitbreidingen erbij kun je wel stellen dat dit uiteindelijk voor flink wat irritatie zorgde. Gelukkig zit dat iets anders met het aankomende spel.

Call of Duty: Vanguard is iets toegankelijker

Volgende week vrijdag (5 november 2021) brengt Activision de nieuwe Call of Duty: Vanguard op de markt. Een heerlijk moment van het jaar waar gamers weer volop kunnen genieten van flink wat actie en…lange downloadtijden. In de afgelopen paar jaar zijn de games uit de franchise tot het genante toe groot geworden. Zo verwijderd ik Modern Warfare in 2020 met tegenzin om andere games te kunnen spelen en moest ik met Black Ops Cold War begin dit jaar hetzelfde doen.

Call of Duty Vanguard
Genoeg opties om met je wapens te spelen (Afbeelding: Activision)

Toch pakt Activision het dit jaar iets beter aan op dit gebied. Call of Duty: Vanguard is voorzien van nieuwe on-demand texture streaming en dat zorgt ervoor dat de game tussen de 30% en 50% minder opslag in beslag neemt. Zo wordt duidelijk in een bericht op het officiële Twitter-account. Wat niet duidelijk wordt is hoe groot de game dan ongeveer zal gaan worden.

Niet voor iedereen goed nieuws

Helaas geldt dit prettig nieuws alleen niet voor iedereen. Het installatiebestand van Call of Duty: Vanguard is daadwerkelijk kleiner, maar dan wel alleen op de huidige generatie consoles en de PC. Het kan zijn dat je er nog aan moet wennen, maar de PlayStation 5 en Xbox Series S/X behoren tot de huidige generatie. Mensen met een Xbox One of een PlayStation 4 krijgen dus wederom te maken met idioot grote bestanden.

Call of Duty Vanguard: Alles dat je van de multiplayer moet weten

Daarnaast is het natuurlijk goed nieuws dat de game aan het begin van zijn levensloop minder ruimte in beslag neemt. Maar als Call of Duty: Vanguard ook maar een beetje het pad van zijn voorgangers bewandeld, zal dit wel steeds groter worden. Uiteindelijk zal de game dus alsnog een hoop ruimte innemen op je console. Maar een goed begin is het halve werk, zeggen we dan maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen