Jelle van Es
Jelle van Es Games 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Vanguard maakt melee veel te effectief

Afgelopen week verscheen Call of Duty: Vanguard. Wij zijn er lekker mee bezig en genieten met volle teugen. Toch merk je dat de lancering ietwat stroef verloopt.

Eerst hadden we al het probleem met Search & Destroy. Daarbij kon je gebruik maken van een foutje en op die manier de vijand verrassen. En nu zien we dat spelers gebruik maken van een ander voordeel in Call of Duty: Vanguard.

Los met melee in Call of Duty: Vanguard

Wellicht heb je al een keer gemerkt dat je aan het einde van een potje van Call of Duty: Vanguard mag stemmen op wie de beste speler is en dat je dan iemand ziet die echt een lading aan melee-kills heeft gemaakt. Dat komt dan waarschijnlijk niet doordat die speler goed sneakt en een speler in zijn rug weet te pakken. Nee, in plaats daarvan krijg je soort van de terugkeer van Commando Pro dat je wellicht nog kent van Modern Warfare 2. Wanneer je in de game een wapen pakt en daar een bajonet op plaatst in combinatie met de Reach proficiency, dan kun je van een grote afstand al een fysieke aanval inzetten die je vijand in één keer killt. Net als bij Modern Warfare 2 dus. De onderstaande video laat goed zien wat het probleem is.

Je ziet hoe de speler echt de ene na de andere kill maakt op deze manier. Natuurlijk, je bent niet onoverwinnelijk in Call of Duty: Vanguard. Maar wanneer je op een map speelt met nauwe gangen en je normaal gesproken een shotgun er bij pakt om los te gaan, dan kun je deze techniek gebruiken om snel wat kills te pakken en zo de MVP te worden.

Tijdelijk voordeel

De verwachting is alleen wel dat dit voordeel tijdelijk gaat zitten in Call of Duty: Vanguard. Zeker aan het begin van de game zul je merken dat je bepaalde voordelen hebt en die probeert de ontwikkelaar dan glad te strijken. Dus geniet ervan, zolang het kan. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Call of Duty: Vanguard sloopt populaire mode door irritante bug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!