Call of Duty: Vanguard sloopt populaire mode door irritante bug

Games Jelle van Es 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds afgelopen vrijdag is het mogelijk om aan de slag te gaan met Call of Duty: Vanguard. De eerste reviews van de game zijn over het algemeen positief, maar de game lijkt iets minder goed te scoren dan voorgaande games in de reeks. En er zijn ook wat bugs te vinden.

De verwachting is dat deze bugs uiteindelijk uit Call of Duty: Vanguard worden gehaald. Toch is er één die zo erg is, dat een populaire modus in de multiplayer nu tijdelijk sloopt.

Bug voor populaire Call of Duty: Vanguard-modus

Het probleem zit hem in Search and Destroy in Call of Duty: Vanguard. Het is een modus die al in veel verschillende games in de reeks naar voren is gekomen. In de game moet je als aanvallend team de verdedigers uitschakelen of een bom plaatsen en af laten gaan. De verdedigers moeten in leven blijven en de bom onschadelijk maken. Het probleem zit hem er alleen in dat wanneer je de bom plaatst, je boven de bom de tekst ziet Defend. Dat is eigenlijk normaal. Maar wanneer een verdediger dan begint met de bom onschadelijk maken, het defusen, dan zie je de tekst veranderen. Ook door muren heen. Op die manier kun je als aanvallende partij de bom plaatsen en je ergens verschuilen. Wanneer de verdedigers dan defusen, dan zie je dat door het veranderen van het logo en kun je dus er op los knallen. De onderstaande video laat dat zien.

De oplossing in Call of Duty: Vanguard is eigenlijk heel simpel: zorg er gewoon voor dat de tekst niet verandert. Toch lijkt dat een lastige aanpassing te zijn, waardoor de modus op dit moment niet zo speelt zoals het hoort. Hopelijk wordt het snel gefixt.

Over de game

Call of Duty: Vanguard neemt je mee naar de setting van de Tweede Wereldoorlog. Daardoor krijg je te maken met compleet andere wapens en setting. Er zit een verhaal in, er is een Zombie-modus en je kunt ook losgaan met de multiplayer-modus. Tot slot zal Warzone in de nabije toekomst worden aangepast naar aanleiding van deze nieuwe release.

Call of Duty Warzone: dit is wanneer je de nieuw map krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen