Call of Duty Warzone 2: deze vijf grote veranderingen kunnen er zomaar komen

Games Jelle van Es 23 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Eind dit jaar moet Call of Duty Warzone 2 gaan verschijnen. Met de nieuwe game ga je uiteraard alsnog met een groot aantal spelers tegelijkertijd aan de slag, maar komen er uiteraard ook een aantal grote vernieuwingen.

Zo ligt het in de lijn der verwachten dat Call of Duty Warzone 2 op het gebied van graphics een grote stap vooruit zet. Het originele avontuur is namelijk alweer wat jaren oud en draait op verouderde techniek. Maar buiten de technische upgrade, is de kans groot dat er ook een groot aantal vernieuwingen komen. Er is nog niet heel veel concreets naar buiten gebracht, maar dat neemt niet weg dat er al het één en ander uitlekt. Insider Tom Henderson denkt dat deze vijf veranderingen in de game gaan worden verwerkt.

Grote veranderingen in Call of Duty: Warzone 2

Interrogation Feature

De eerste vernieuwing die je mag verwachten in Call of Duty: Warzone 2 zou te maken hebben met een nieuw functie, die gebaseerd is op iets dat al in Rainbow Six Siege zit. Daarin kun je een vijand neerschieten. Dan is hij nog niet helemaal dood en is het mogelijk om hem te verhoren terwijl hij op de grond ligt. Door die optie leer je waar de vijanden zich bevinden. Dat zou straks dus ook in de shooter mogelijk moeten zijn. Nadat je de informatie hebt verkregen, dan maak je de vijand af en weet je waar zijn of haar teamgenoten zich bevinden.

Call of Duty Warzone 2
Call of Duty: Warzone (Afbeelding: Activision)

Armor Vests

Een andere verandering in Call of Duty: Warzone 2 is de terugkeer van armor vests. Dat is iets dat we kennen uit Blackout, de voorloper van Warzone. Het gaat in dit geval om een combinatie. Je krijgt waarschijnlijk drie verschillende soorten vests en die kun je daarna weer voorzien van armor plates. De zoektocht naar upgrades op dat gebied gaan dan waarschijnlijk door tot in de end-game van een potje.

Call of Duty: Warzone
Call of Duty Warzone (Afbeelding: Activision)

Bag systeem

Ook lijkt het er op dat je in Call of Duty: Warzone 2 te maken krijgt met een bag systeem. In deze tas plaats je verschillende voorwerpen en bepaalt op die manier hoeveel je mee kan nemen. Een sniper rifle heeft daarbij meer ruimte nodig dan een assault rifle. Met het systeem moet je zodoende keuzes maken. Ook zijn er tassen verschillende niveaus, waarbij de grootste dus meer ruimte heeft en je de mogelijkheid geeft om meer munitie, wapens en killstreaks bij je te dragen.

Call of Duty: Warzone duo's
Niet alles bij je dragen (Afbeelding: Activision)

Pro Perks

In de Call of Duty-reeks heb je natuurlijk al vele jaren perks, die je bepaalde voordelen geven. In Call of Duty: Warzone 2 lijken de zogenaamde Pro Perks terug te komen. Die hebben we in eerdere games van de reeks al gezien, dus wat dat betreft is het niet heel gek. Een Pro Perk is een verbeterde versie van een bestaande perk en maakt je op die manier net iets effectiever in de strijd.

Call of Duty Warzone 2
Pro (Afbeelding: Activision)

Strongholds

Deze Pro Perks zou je krijgen door in Call of Duty: Warzone 2 Strongholds te veroveren. Dit zijn bepaalde plekken op de map, waar AI-vijanden de boel bewaken. Je hebt dan een bepaalde missie die je moet voltooien om op die manier naast Pro Perks Killstreaks te krijgen. Zodoende moet de game ook iets meer te bieden hebben voor hen die niet constant de strijd met andere vijanden aan willen gaan.

Henderson benadrukt dat niks van het bovenstaande nog is bevestigd. Officieel weten we namelijk nog niks van Call of Duty: Warzone 2. Enkel dat de game in ontwikkeling is en eind dit jaar moet verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Call of Duty: Vanguard is nu gratis te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen