Call of Duty: Warzone komt naar opvallend nieuw platform

Games Jelle van Es 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty: Warzone is één van de grootste successen van de afgelopen jaren. Momenteel kun je de game op zo’n beetje elke grote spelcomputer spelen en natuurlijk de pc. De enige spelcomputer waarop de game ontbreekt is de Nintendo Switch.

En voorlopig lijkt dat ook te blijven, want plannen voor Call of Duty: Warzone naar de Nintendo Switch zijn er niet. Toch is er wel een ander platform waar de game op uit komt.

Call of Duty: Warzone naar de smartphone

En dat is de smartphone. En in het verlengde daarvan zou het dus ook om de tablets gaan. Dat liet de ontwikkelaar weten via een nieuwe vacature op hun eigen website. Daarmee is het dus niet een groot persbericht of een duidelijke aankondiging, maar is het wel duidelijk dat er aan wordt gewerkt. Dat betekent tegelijkertijd ook dat een smartphone-versie van Call of Duty: Warzone voorlopig nog wel even van ons is verwijderd. Wanneer je op zoek bent naar mensen, dan is de kans klein dat een project over een maand of twee wordt uitgebracht.

Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone Season 2 (Afbeelding: Activision)

In de vacature wordt gezocht naar mensen die kunnen helpen met het maken van de game. Het zou om meerdere vacatures gaan, waardoor er dus heel wat mankracht nodig is. Tegelijkertijd levert het ook een grote vraag op wat voor game Call of Duty: Warzone voor de smartphone gaat zijn. Is het een game die je de mogelijkheid geeft om tegen de rest van de wereld te spelen, dus ook tegen gamers die op de spelcomputer losgaan. Of is het juist een titel die als een Mobile-game wordt uitgebracht en je enkel laat strijden tegen spelers die ook de game op de smartphone hebben.

Ook een tweede deel

Naast deze smartphone-versie, wordt er ook gewerkt aan Call of Duty: Warzone 2. Deze game kan zomaar eind dit jaar uitkomen en brengt dan als groot voordeel dat de game draait om de nieuwere engines en op die manier weer een visuele upgrade krijgt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Elden Ring moeilijk? Deze gamer speelt hem in recordtijd uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen