Zeven jaar oude FairPhone 2 krijgt eindelijk nieuwe versie Android

Smartphones Mark Hofman 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Android-smartphone staan niet bekend om de lange ondersteuning die ermee gepaard gaan. Toch is er een oud model dat vandaag op dat gebied de show weet te stelen. Feest in de markt!

Er is vandaag een stabiele versie van Android 10 uitgerold voor de Fairphone 2. Een oud besturingssysteem voor een oude smartphone, maar zonder twijfel goed nieuws. Dat een zeven jaar oude telefoon met de software van Google een update krijgt is een heerlijke ontwikkeling.

Fairphone 2 krijgt Android 10

Vanaf november vorig jaar begonnen de eerste ontwikkelingen al plaats te vinden. In maart 2022 is het eindelijk zover. De Fairphone 2 heeft een volledig stabiele versie van Android 10 gekregen. Gebruikers met de smartphone kunnen het besturingssysteem uit 2019 eindelijk installeren. Bijzonder, want het toestel is inmiddels zeven jaar oud.

Met een volledige focus op duurzaamheid zet Fairphone op deze manier de juiste stap. Is het opvallend dat er in 2022 pas een update verschijnt die in 2019 al het daglicht zag? Ja, dat is het zeker. Maar dat mag de pret, naar mijn idee, echt niet drukken. We roepen al jaren dat Android-smartphones langer ondersteund moeten worden en de Fairphone is een overduidelijk voorbeeld dat de mogelijkheid er echt is.

Het is inmiddels het zevende jaar dat de Fairphone 2 voorzien is van updates, waardoor de duurzaamheid-kaart toch wel terecht gespeeld kan worden.

Het nieuwe model ook indrukwekkend

De Fairphone 2 is inmiddels zeven jaar oud, maar in de tussentijd zijn er natuurlijk ook nieuwe modellen van het toestel verschenen. Vorig jaar bracht het Nederlandse bedrijf namelijk de Fairphone 4 uit. Een smartphone die ik destijds heb mogen testen en waar ik best wel over te spreken was.

Deze Nederlandse smartphone kan je zelf makkelijk repareren

Zijn deze toestellen keiharde specificatie-bommen die op alle fronten indruk weten te maken? Nee, dat zijn ze niet. Maar het zijn wel toegankelijke degelijke smartphones die ontzettend makkelijk te repareren zijn. Niet interessant voor de gehele markt, maar wel degelijk voor een kleine groep consumenten. En die consumenten zijn vandaag beloond voor hun keuze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen