5 Android-smartphones uit 2020 die je nu nog makkelijk kunt kopen

Smartphones Mark Hofman 8 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Is het tijd voor een nieuwe Android-smartphone? Dan is de kans vrij groot dat je naar de meest recente modellen aan het kijken bent. Een logische keuze, maar niet altijd de voordeligste. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven die dat wel zijn.

De smartphones uit 2020 worden bij het aanschaffen van een nieuw model al snel vergeten. Maar waarom is dat eigenlijk? De toestellen zijn anno 2021 nog ongelofelijk goed, blijven dat voorlopig ook wel en kosten soms aanzienlijk minder dan nieuwe modellen. Genoeg redenen om er eentje aan te schaffen, lijkt me.

Android: 5 toestellen uit 2020

Het is natuurlijk wel de vraag welke toestellen je precies moet hebben. Om je daarbij te helpen zet ik vijf Android-smartphones op een rij. Vijf smartphones die in 2020 de show wisten te stelen en anno 2021 nog uiterst goede opties zijn.

Het gaat om de volgende modellen:

#1 Samsung Galaxy S20 Fan Edition

De wereld wacht in spanning af op zijn opvolger, maar zolang deze er nog niet is blijft de Samsung Galaxy S20 Fan Edition de absolute koning. Deze smartphone werd vorig jaar uitgebracht als een goedkopere variant op het Galaxy S20-vlaggenschip en wist de harten van de consument te stelen. De juiste “Pro-features” werden weggelaten en de juiste keuzes werden gemaakt. Het verschil met het vlaggenschip was minder groot dan verwacht en dat maakte de smartphone één van de beste Android-modellen van vorig jaar.

Het mag dus duidelijk zijn dat de Samsung Galaxy S20 Fan Edition een Android-smartphone is die ook in 2021, en de jaren daarna, de consument zal verblijden. Het toestel is vanaf €479 te koop.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition Google android
De Samsung Galaxy S20 Fan Edition. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Android: OnePlus 8 Pro

De OnePlus 9 Pro tilt het geliefde smartphone-merk naar een hoger niveau. Dat is prettig, maar daar hoort helaas ook een pittig prijskaartje bij. Iets dat fans van OnePlus zeker niet gewend zijn. Maar je hoeft natuurlijk niet voor het nieuwste van het nieuwste te gaan. De OnePlus 8 Pro weet je namelijk in 2021, 2022 en waarschijnlijk ook in 2023 nog uitstekend te bedienen. De smartphone ziet er strak uit, is ontzettend snel en beschikte voor het eerst over een camerasysteem waar we positief door verrast werden. OxygenOS is wederom een feestje en ook de batterij maakt ontzettende indruk.

De OnePlus 8 Pro is op dit moment vanaf €549 te koop.

OnePlus 8 Pro Amazon Prime Day
De nieuwe OnePlus 8 Pro ondersteunt 5G (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 OPPO Find X2 Pro

De OPPO Find X3 Pro, die begin dit jaar op de markt kwam, wist ons op meerdere vlakken te verrassen. De smartphone behoort tot de beste Android-toestellen van 2021, maar ook zijn voorganger maakte indruk. De Find X2 Pro zag vorig jaar het daglicht en scoorde als een malle. Het camerasysteem met een 5X Periscoop camera, de Snapdragon 865, de 4260mAh batterij en het laadvermogen van 65W: het zorgt ervoor dat het model in 2021 nog steeds uitsteken zal presteren.

De OPPO Find X2 Pro, met 512GB opslagcapaciteit, tik je voor €760 op de kop.

Oppo Find X2 Pro Color OS
Color OS is inmiddels totaal geen probleem meer (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

#4 Android: Google Pixel 4a

Vorig jaar waren we vrij duidelijk over de Google Pixel 4a: dit is een lite-smartphone zoals het altijd zou moeten. Het Android-toestel laat, net als de Galaxy S20 FE, precies de juiste dingen liggen. Hierdoor presteert hij als een malle. De batterij van het toestel gaat lang mee, het camerasysteem is indrukwekkend en de software is ontzettend fijn in gebruik.

De Google Pixel 4a is voor €494 op de kop tikken!

Google Pixel 4a koopwijzer
De Pixel 4a is eenvoudig ontworpen, maar wel erg goed (Afbeelding: Google)

#5 Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Net als de eerste Android-smartphone uit de lijst zorgt het gebrek aan een recenter model voor succes. De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is anno 2021 echt een fantastische keuze. Het toestel benoemde ik vorig jaar tot beste Android-smartphone van 2020 en zal je dus ook de komende jaren uitstekend bedienen. Een imposant beeldscherm, uitstekende batterij en een camerasysteem die alles biedt wat je nodig hebt: het is hét recept voor de ideale aankoop.

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is op dit moment te koop voor €1344.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Mystic Bronze (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen