Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische fietsen 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe VanMoof wereldwijd gestolen elektrische fietsen terughaalt

De elektrische fiets is populair. Niet alleen onder consumenten, maar ook onder boefjes. De fietsen worden namelijk als een malle gestolen en bedrijven als VanMoof, wiens fietsen regelmatig slachtoffer zijn, hebben er genoeg van.

VanMoof is al enige tijd bezig om zijn gestolen elektrische fietsen terug te halen. Het bedrijf heeft een heuse taskforce opgericht die de fietsen opsporen en terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar. Niet alleen lokaal, maar ook internationaal.

Elektrische fiets gejat? VanMoof haalt hem terug!

Het klinkt een beetje alsof het uit een script van een film komt: een groep premiejagers die de wereld afreizen om gestolen elektrische fietsen terug te halen. Toch is het de werkelijkheid. De fietsen van VanMoof zijn uiterst populair onder consumenten. Het merk heeft wereldwijd inmiddels meer dan 200.000 elektrische fietsen op de weg. Fietsen als de S3 en X3 die voorzien zijn van handige antidiefstal features. Toch kunnen deze helaas niet voorkomen dat de fiets ook daadwerkelijk gestolen wordt.

Dat is het punt waar de VanMoof Bike Hunters het overnemen. Deze groep premiejagers zijn te gebruiken wanneer je lid bent van de Piece of Mind service. Als je elektrische fiets dus gestolen wordt kan het bedrijf de locatie van de fiets achterhalen en stuurt het zijn eenheid erop af. Volgens een onderzoek van het Amerikaanse Bloomberg heeft dit er inmiddels al voor gezorgd dat 1500 elektrische fietsen terugkeerde bij de rechtmatige eigenaar. Al komen de Hunters er wel achter dat ze niet altijd op de stoep staan bij een boefje. Er zijn namelijk ook genoeg situaties waarbij de nieuwe “eigenaar” de fiets simpelweg voor een lage prijs gekocht heeft.

VanMoof S3 elektrische fiets iphone
De VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Hoeveel kost het?

Heb jij een elektrische fiets van VanMoof en denk je: ‘die Bike Hunters zijn zo gek nog niet?’. Dan is het goed om te weten dat je ook in Nederland gebruik kunt maken van de dienst. Naast elektrische fietsen verkoopt VanMoof op zijn website namelijk ook de Piece of Mind service.

Wie een VanMoof aanschaft heeft al recht op, en kan, het volgende:

  • Locatie van elektrische fiets vastleggen
  • Firmware updates doorvoeren
  • Alarmerende notificaties ontvangen
  • In-app fiets data inzien
  • Drie jaar garantie

Vervolgens is het mogelijk om er een Peace of Mind abonnement bij te nemen. Zo heb het Theft abonnement voor €348 per drie jaar. Daarmee krijg je:

  • Toegang tot Bike Hunter om je elektrische fiets op te sporen
  • Een vervangende fiets als ze hem niet kunnen vinden

Je kunt ook de Maintenance abonnement afsluiten. Deze kost je €248 per drie jaar en geeft je:

  • Regelmatig onderhoud en controles
  • Beschikbaarheid voor meerdere locaties in Nederland

Uiteraard zijn deze twee dingen ook te combineren met het Theft + Maintenance pakket. Dit kost je €590 voor drie jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!