Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 aug 2021

Call of Duty: Warzone Season 5: dit staat je allemaal te wachten

Binnenkort kun je aan de slag met Call of Duty: Warzone Season 5, dat uiteraard ook wordt ingevoerd in Black Ops: Cold War. Op 12 augustus kun je losgaan en met die release is er uiteraard een hoop te ontdekken. Wij zetten het graag op een rij.

Call of Duty: Warzone Season 5 Veranderingen en meer

Call of Duty: Warzone brengt de nieuwe Clash Mode

We beginnen in Call of Duty: Warzone. Daar krijgen spelers te maken met een nieuwe modus. Het gaat om de Clash-modus. Met squad van vier beland je in een 50 tegen 50 strijd in een Deatmatch achtige modus. Het is daarbij zaak om elkaar af te knallen. Als je dood gaat, dan respawn je gewoon en je moet proberen om als team 200 punten te pakken. Ook zijn er Contracts en public events te vinden in de strijd. Als je er niet van houdt om gelijk dood te gaan en opnieuw te beginnen, dan is dit een modus voor jou.

Call of Duty: Warzone Season 5
Clash (Afbeelding: Activision)

Een nieuwe Gulag

Mocht je iemand zijn die in Call of Duty: Warzone wel eens wordt afgemaakt, dan zul je vast wel bekend zijn met de Gulag. Daar kun je proberen je tegenstander te killen om op die manier terug te keren in de strijd. In het nieuwe seizoen krijg je de map Rush als de Gulag. Deze map ken je wellicht uit Black Ops II en is ook te vinden in de multiplayer van Black Ops: Cold War.

Rush als de Gulag (Afbeelding: Activision)

Nieuwe Perks

Er komen ook nieuwe perks in Call of Duty: Warzone. Er komen twee exclusieve perks in de modus. De eerset is Combat Scout. Daarmee heb je de mogelijkheid om de tegenstander te pingen op de map. De tweede is Tempered. Met deze perk wordt je armor net wat beter. Je hebt er maar twee nodig om volledig armored te zijn en elk stuk armor geeft je bescherming tegen 75 damage. Dat is dus handig wanneer je niet zoveel armor in de map vindt. Met twee stukjes armor en deze perk ben je net zo goed beschermt als bij de normale drie setjes van 50 armor.

Handige perk (Afbeelding: Activision)

Black Ops: Cold War veranderingen

Double Agent

Met Call of Duty: Warzone Season 5 krijg je natuurlijk ook een aantal veranderingen in Black Ops: Cold War. Ten eerste krijg je een nieuwe modus genaamd Double Agent. Dat doet een beetje denken aan Among Us. Het is best uitgebreid en hier kun je er meer over lezen.

Double Agent (Afbeelding: Activision)

Demolition komt terug

Het is nog niet gelijk aanwezig in Call of Duty: Warzone Season 5, maar halverwege het seizoen zouden we in Black Ops Cold War aan de slag kunnen gaan met de modus Demolition. Het is een modus die we in andere games in de reeks voorbij hebben zien komen en het is dus mooi dat hij nu terug komt. In de modus moet je als aanvaller een paar bombsites vernietigen, terwijl de verdedigers dat proberen te voorkomen. Het levert vaak een interessante strijd op.

Terug van weggeweest (Afbeelding: Activision)

Nieuwe maps

Daarnaast krijg je zoals bij bijna elk seizoen een aantal nieuwe multiplayer maps. Er staan er vijf gepland in Call of Duty: Warzone Season 5. De eerste is Echelon, die bij de lancering van het nieuwe seizoen beschikbaar is. Het is een 6 tegen 6 map, die zich afspeelt op de Teufelsberg in Berlijn. Er is een buitenlocatie, maar de meeste strijd zal waarschijnlijk plaatsvinden in de Dome. Met Slums krijg je een klassieke map uit Black Ops II en is beschikbaar bij de lancering. De laatste map die bij de start van het vijfde seizoen beschikbaar is, is Showroom. Het is een Gunfight-map voor 2 tegen 2 of 3 tegen 3.

Call of Duty: Warzone Season 5
Echelon als nieuwe map (Afbeelding: Activision)

Daarnaast staan er ook nog twee maps voor na de lancering gepland. De eerste daarbij is Drive-In. Deze komt uit de originele Black Ops en is dus lekker nostalgisch. Tot slot heb je nog Zoo. Ook deze map ken je van de allereerste Black Ops.

Drive In keert terug (Afbeelding: Activision)

En dat is nog geen eens alles dat je dit seizoen kunt verwachten. Wil je er meer over lezen? Bezoek dan hier de speciale blogpost.

Call of Duty kopieert na Fortnite ook de populaire game Among Us

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Call of Duty: Warzone Season 5: dit staat je allemaal te wachten
Sluiten