Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty kopieert na Fortnite ook de populaire game Among Us

Vorig jaar zagen we met Among Us één van de grootste hits van 2020. Het is een game waarbij je moet samenwerken, maar waarbij er ook een paar spelers zijn die alles willen saboteren. En het lijkt er op dat je zoiets ook kunt gaan beleven in Call of Duty: Black Ops Cold War.

Op 12 augustus begint het vijfde seizoen in Call of Duty: Black Ops Cold War. Deze brengt uiteraard de nodige vernieuwingen en maps om op te spelen. Maar interessanter is de nieuwe modus genaamd Double Agent. En dat kun je niet anders zien dan een ode aan Among Us.

Double Agent-modus van Among Us in Call of Duty: Black Ops Cold War

In de Double Agent-modus in Call of Duty: Black Ops Cold War heb je te maken met een Double Agent, die een beetje overkomt als de Imposter van Among Us. Deze heeft de mogelijkheid om bommen te plaatsen in de map en de andere spelers om te leggen. Andere spelers krijgen de rol van de Operative, die het doel hebben gekregen om de bommen onschadelijk te maken en de Double Agent te vinden. Ook krijgt iemand de rol van de Investigator. Deze heeft de mogelijkheid om hints te onderzoeken en op die manier te ontdekken wie de Double Agent is. Hoe het een beetje werkt, zie je in de onderstaande video.

In elk potje dat je speelt in Call of Duty: Black Ops Cold War is het zaak dat je goed communiceert. De ontwikkelaar laat weten dat het verstandig is om tijdens het spelen van deze modus te communiceren met je stem. Het is dus niet zoals bij Among Us dat je alleen kunt praten wanneer er een moord is gepleegd. Wanneer je dus iemand ziet die iets raars doet, dan kun je dat het team melden. De vragen is alleen wel of ze jou geloven. De modus wordt gespeeld met maximaal tien spelers. Als Double Agent heb je de mogelijkheid om gas mines, counterspy planes, combat bows en attack helicopters in te roepen. Ook zijn ze onschendbaar tegen de radiation die met de bommen vrijkomen. De Investigators beschikken over een trophy system, stimshots en hand canons. Ook kun je de footprints zien wanneer er iemand door de Double Agent is afgeschoten. Als zij denken dat iemand de Double Agent is, dan kunnen ze een Wanted Order uitvaardigen. De Operators zijn tot slot normale soldaten.

Beginnen met een pistool

De spelers beginnen daarbij met een pistool. Vervolgens kunnen zij op de map wapens vinden om daarmee beter te worden. Dus als jij een fan bent van Among Us, dan kan dit dus een modus voor jou zijn! Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Call of Duty: zo gaat de game van 2021 waarschijnlijk heten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!