South Park krijgt 14! nieuwe films op deze streamingdienst

Films & Series Jeroen Kraak 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

South Park is al jaren ontzettend populair. De makers tekenen nu een nieuw megacontract en gaan The Simpsons achterna.

South Park bestaat al 24 jaar. De eerste seizoenen waren vooral bizar, terwijl de jaren erna steeds meer op de actualiteit werd ingespeeld. In het begin werd er ook gebruik gemaakt van papieren figuurtjes, maar inmiddels is dat allemaal gemoderniseerd.

Nog meer South Park

Dat de kijkers de serie nog lang niet zat zijn blijkt wel door het bizarre contract dat de makers hebben getekend. Er komen vier nieuwe seizoenen van South Park aan, waardoor het totale aantal dan op 30 seizoenen komt. Waarschijnlijk duurt de overeenkomst tot 2027. Deze komen gewoon op Comedy Central. Met deze overeenkomst gaat het The Simpson achterna, wat nog steeds een van de langslopende series is.

Maar dat is nog geen eens alles. In een nieuwe deal met ViacomCBS is afgesproken dat de makers van South Park ook nog eens 14! Films gaan maken die exclusief voor de streamingdienst Paramount+ zijn. Deze dienst is nog niet in Nederland, maar waarschijnlijk zal deze in de toekomst gewoon naar Nederland komen. De eerste twee films staan al voor dit jaar gepland.

Een megacontract

Het lijkt veel werk, maar de makers van South Park krijgen dan ook vorstelijk betaald. In totaal ontvangen ze 900 miljoen dollar in de aankomende zes jaar meldt Bloomberg. Het is hiermee een van de grootste televisiedeals ooit.

De deal is belangrijk voor ViacomCBS. Doordat het mediabedrijf druk bezig is met het uitrollen van streamingdienst Paramount+. Met South Park heeft het natuurlijk een enorm grote franchise in handen waarmee het publiek kan trekken.

Paramount+ wil flink uitpakken. Zo komt de streamingdienst bijvoorbeeld met een nieuwe reeks van de bekende sitcom Frasier. In de Verenigde Staten wist het ook al de rechten te verwerven van het populaire Avatar: The Last Airbender. Het is waarschijnlijk dat de streamingdienst ook de stap naar Europa wil maken, maar wanneer precies is nog onbekend. Tot die tijd kun je South Park gewoon kijken op Comedy Central, Netflix en Amazon Prime Video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen