Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Frasier komt er weer aan: dit is wat je allemaal moet weten

Frasier komt naar jaren van afwezigheid eindelijk weer terug op televisie. Om precies te zijn op Paramount+, maar hoe gaat de serie eruitzien?

Het was groot nieuws dat Frasier zijn terugkeer maakt naar Paramount+. De laatste keer dat we de serie zagen dateert alweer uit 2014. Hoofdpersonage en maker Kelsey Grammer probeert al een tijd zijn serie te slijten en dat is nu eindelijk gelukt.

Frasier was een groot succes

Toen Frasier werd uitgezonden was het een van de meest populaire komedies van dat moment. In totaal wist het 37 Emmy Awards binnen te slepen. Het lijkt dus een recept voor succes, maar gaat het ook lukken om van Frasier weer net zo’n succesvolle serie te maken?

Frasier is een bijzondere serie. Het personage Frasier komt voort uit de succesvolle serie Cheers, waarin de snobistische psychiater al was te zien. Hij was daarin al een van de populairste karakters en dus bleek het een goed idee te zijn om het karakter een eigen show te geven.

Keert de originele cast terug?

De originele serie speelt zich af na de scheiding van Frasier met Lilith. Hij verhuist van Boston naar zijn thuisstad Seattle om daar aan de slag te gaan als radiopsychiater. Daar neemt hij zijn vader in huis die compleet het tegenovergesteld is. Datzelfde geldt voor Roz Doyle, die de producer is van de show. Gelukkig kan hij af en toe op bijval rekenen van zijn broer Niles, die net zo’n snob is als Frasier zelf. De twee gaan dan ook graag samen op pad. Daarnaast heeft ook huishoudster Daphne Moon een belangrijke rol.

De grote vraag is natuurlijk of we al die bekende gezichten weer gaan terugzien in de serie. Er gaan hardnekkige geruchten dat we ze inderdaad zien terugzien. Voor de fans van het eerste uur is dat natuurlijk fantastisch nieuws. Helaas moeten we wel John Mahoney missen, die de vader van Frasier speelde. Hij is overleden in 2018.

Frasier
De originele cast van Frasier. (Afbeelding: KIM KULISH / AFP)

Van tv naar Paramount+

Wat we ook weten is dat de serie te zien zal zijn op Paramount+. Dit is een nieuwe streamingdienst van het grote entertainmentbedrijf ViacomCBS. De dienst is nog niet beschikbaar in Nederland, maar er zijn wel plannen. Het bedrijf geeft echter nog geen datum wanneer we het hier kunnen verwachten.

Het is dan ook de vraag wanneer we Frasier zullen zien, ongeacht wanneer het uitkomt. Tot die tijd moeten we dus vooral wachten totdat Paramount+ meer haar plannen bekendmaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!