SpaceX heeft acht gratis stoelen naar de maan en jij maakt kans!

Wetenschap Jeroen Kraak 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil je naar de maan? Dan is dit je kans. Een Japanse miljardair houdt een wedstrijd waarbij jij een plek kunt verdienen tijdens een privé-missie met SpaceX.

De Japanse Yusaku Maezawa heeft grootse plannen. Hij is een wedstrijd gestart waarbij hij gratis plaatsen weggeeft voor een ruimtemissie in 2023. Normaal kosten die miljoenen, waardoor het maar voor een beperkte groep beschikbaar is. Je moet er echter wel wat voor doen.

Een gratis ticket naar de maan

Maezawa is de oprichter en eigenaar van een van Japans grootste online kledingwinkel. Zelf is hij goed voor een vermogen van ongeveer 2 miljard dollar. Naast ondernemer is hij ook kunstliefhebber en wil hij maar al te graag de ruimte in. Hij was de eerste man die een plaats kocht bij SpaceX voor een commerciële reis naar de ruimte.

NASA begint met assemblage van mega-raket die naar de maan moet

Zijn liefdes combineert hij nu. Met de wedstrijd wil hij acht kunstenaars vinden die met hem de ruimte ingaan om rond de maan te vliegen. “Deze artiesten wordt gevraagd om iets te maken als ze weer terugkeren naar de Aarde. Iets dat andere mensen inspireert en de dromer in ons wakker maakt,” vertelde de Japanner eerder.

Een nieuw plan

Het plan is nu verder geëvolueerd. Nu zegt hij dat elke persoon die iets creatief kan maken op zijn of haar manier een artiest is. Hij heeft nu dan ook twee voorwaarden waaraan een deelnemer moet voldoen. “Hij of zij moet andere mensen en de samenleving op een of andere manier kunnen helpen” en “hij of zij moet ervoor zorgen dat andere crew-leden kan helpen met het bereiken van hun doelen”.

De japanner ziet zich tijdens de reis naar de maan zich het liefst vergezeld met mensen van verschillende achtergronden. Echte details over welke trainingen de mensen moeten doorstaan maakt hij niet bekend.

Met SpaceX de ruimte in

De bedoeling is dat de reis plaatsvindt in 2023, maar dat is nog onder voorbehoud. Eerder was het idee dat al in 2021 de eerste commerciële ruimtevlucht met mensen aan boord zou plaatsvinden. Die deadline haalt het SpaceX al niet.

Eerder haalde de Japanse miljardair al op een andere manier het nieuws over zijn geplande ruimtereis. Hij zocht toen een vrouw die graag met hem meewilde. De bedoeling was dat er een realityshow van gemaakt werd. In totaal ontving hij 27.722 aanmeldingen. Toch cancelde hij op het laatste moment.

Wil je desondanks toch mee met de nieuwe missie? Meer informatie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen