Halo krijgt tv-serie en eerste trailer belooft veel goeds

Films & Series Jeroen Kraak 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Halo is een van de populairste games ter wereld. Het spel is het uithangboord voor de Xbox. Nu komt er ook een tv-serie.

2022 lijkt het jaar te worden van games die verfilmd worden. Zo kunnen we aankomend jaar een serie verwachten rondom The Last of Us en krijgt Uncharted een eigen film. Wat Sony kan, moeten wij ook kunnen denkt Microsoft, want er komt ook een serie uit rondom een van de grootste franchises van Xbox. Halo krijgt een eigen serie en als we de trailer moeten geloven ziet het er echt fantastisch uit.

Halo komt naar de televisie

Afgelopen maand konden we al een eerste teaser zien van de Halo-serie, maar nu is er ook echt een eerste trailer. Daardoor hebben we een nu beter beeld van de serie. De beelden beloven ontzettend veel goeds en het laat zien dat er flink wat budget in zit.

Helaas weten we nog niet precies wat het script van de serie wordt. De trailer geeft daarin niet heel veel duidelijkheid en laat eigenlijk alleen wat kortere shots zien van de cast. De serie speelt zich volgens Paramount+ af in het universum. Vanuit de games weten we dat soldaten het opnemen tegen de buitenaardse wezens van The covenant. Het is echter de grote vraag of de serie een eigen verhaal vertelt, of juist de verhaallijn volgt van de games.

De hoofdrol in Halo is voor Pablo Schreiber. Hem kennen we natuurlijk al uit American Gods op Amazon. Hij wordt geassisteerd in de serie door Jen Taylor. Zij speelt AI companion Cortana.

Een probleem

Voor ons is er wel een klein probleem met de nieuwe Halo-serie. Deze show is speciaal gemaakt voor Paramount+. De streamingdienst is echter nog niet beschikbaar in Nederland, dus het is de grote vraag of we deze dan ook in Nederland kunnen zien. Ziggo kondigde eerder aan samen te gaan werken met ViacomCBS (het moederbedrijf van Paramount+), maar de vraag is of deze serie ook deel uitmaakt van de deal. Eerder liet de streamingdienst wel weten dat het wil uitbreiden naar Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen