Zo probeert Ziggo het grote verlies van HBO op te vangen

Films & Series Jeroen Kraak 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Er verdwijnen aankomende maand flink wat toptitels bij Ziggo. Nu komt het met een nieuwe move om dat verlies op te vangen.

Ziggo zit in de hoek waar de klappen vallen. Eerst verloor het de rechten van de Formule 1 en later kwamen daar de titels van HBO daar bovenop. Het bedrijf doet er echter alles aan om dat verlies te beperken. Het heeft nu een aantal nieuwe overeenkomsten afgesloten om verschillende shows naar Movies & Series (X)L te brengen.

HBO Max en Ziggo

Movies & Series (X)L is het film- en seriepakket van Ziggo. Klanten kunnen kiezen om deze af te sluiten om zo on-demand verschillende show te kunnen kijken. Lange tijd kon je daarop HBO-series als Game of Thrones en Westworld kijken, maar die grote titels gaan verdwijnen. De reden daarvoor is dat HBO Max naar Nederland komt. De streamingdienst is van WarnerMedia, dat het moederbedrijf van HBO en WarnerBros. is.

Natuurlijk weet Ziggo het in een persbericht mooi te verwoorden: “Voor jou halen we deze winter al flink de bezem door ons aanbod.” Oftewel in gewone taal: “We zijn flink de sjaak omdat HBO Max er met al onze toptitels vandoor gaat.” De series die onder andere verdwijnen zijn Game of Thrones, Six Feet Under, Last Week Tonight with John Oliver, Westworld, The Wire, Chernobyl en The Sopranos. Wil je ze nog zien, dan moet je dus snel zijn.

Harry Potter 20th Anniversary: HBO Max geeft eerste indruk van reünie

Toch verdwijnen niet alle HBO-titels, want titels als Succession, The Nevers en The Last Cruise blijven. Maar goed, dat is klein bier vergeleken met de bovengenoemde titels.

Nieuwe series en films

Ziggo probeert het verlies enigszins op te vangen. Het heeft een overeenkomst gesloten met ViacomCBS, het moederbedrijf van onder andere Paramount, MTV en Comedy Central. Zo zie je vanaf januari onder andere series als Californication, Dexter en American Rust. Ook komt het met klassieke filmtitels als Star Trek, Mission Impossible en The Godfather.

HBO Max gaat mogelijk fuseren met deze grote streamingdienst

De grote vraag is echter hoelang Ziggo de overeenkomst met ViacomCBS duurt, want ook deze filmmaatschappij heeft een eigen streamingdienst. In de Verenigde Staten is Paramount+ actief en het lijkt erop dat het die dienst net zoals HBO Max naar Europa wil brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen