WhatsApp maakt spraakberichten weer net wat beter

Apps Jeroen Kraak 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je spraakberichten op WhatsApp? Dan gaat dat er binnenkort wat anders voor je uitzien. De dienst komt met een nieuwigheid.

We gebruiken allemaal WhatsApp, want er is bijna geen ontkomen meer aan. Dat komt omdat de dienst zeer handig is en ook omdat waarschijnlijk al jouw contacten er gebruik van maken. Toch is er een groot nadeel: moederbedrijf Meta wil het liefst zoveel mogelijk data verzamelen. Eerder kwam de dienst dan ook in opspraak omdat het haar algemene voorwaarden wilde veranderen zodat deze gegevens ook gedeeld kunnen worden met de andere diensten van Meta. Desondanks doet de dienst er toch alles aan om de dienst nog makkelijker te maken.

Vernieuwde spraakberichten

Nu werkt het weer aan een nieuwe functie voor haar spraakberichten in WhatsApp. Het komt nu met een handige visuele update voor spraakberichten. Dat betekent dat je ze niet alleen kunt horen, maar ook ziet. Als je een spraakbericht afspeelt zie je ook geluidsgolven. Dat ziet er niet alleen leuker uit, maar het is ook handiger. Zo kun je makkelijker zien wanneer er iets wordt gezegd.

WhatsApp testte eerder al de functie voor geluidsgolven, maar gaat nu weer een stapje verser. Het test functie nu in de beta-versie voor zowel iOS als Android-gebruikers. Eerder deed het de test alleen nog bij de Android-versie. Het lijkt er dus op dat Meta er bijna klaar voor is om de functie voor iedereen uit te rollen. Wil je de functie echter nu uitproberen? Dan heb je versie 2.21.25.11 voor Android nodig of 2.21.240.18 voor iOS.

Nieuwe functies in WhatsApp

Het is zeker niet de enige functie die WhatsApp op dit moment test voor de spraakberichten. Eerder testte het al een functie om spraakberichten te pauzeren tijdens het opnemen. Een handige functie als je letterlijk even niet meer uit je woorden komt, of dat je een langere boodschap wil inspreken. Ook deze versie is nog in beta.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen