Mark Hofman
Mark Hofman Apps 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp breidt deze nieuwe feature verder uit voor iOS en Android

Het is inmiddels al enige tijd mogelijk om niet alleen berichten, maar ook foto’s en video’s te laten verdwijnen op WhatsApp. Een handige functionaliteit die ervoor zorgt dat de app weer net iets anders gebruikt kan worden.

Waar de functionaliteit op zichzelf al goed werkt blijft WhatsApp hem wel ontwikkelen. Zo kunnen iOS- en Android-gebruikers deze week een nieuwe update verwachten op dit gebied.

WhatsApp verbetert feature

iOS- en Android-gebruikers kunnen deze week dus een nieuwe update verwachten voor de WhatsApp-feature die vorig jaar uitrolde. Onlangs werden de verdwijnende berichten al verbeterd door de toegevoegde ondersteuning voor foto’s en video’s. Met de nieuwe update breidt WhatsApp de functie nog iets verder uit en geeft het de gebruikers meer controle.

WhatsApp berichten
Verdwijnen! (Afbeelding: WhatsApp)

Deze week krijgen gebruikers van WhatsApp twee nieuwe mogelijkheden op het gebied van verdwijnende berichten. Zo kun je de functie niet alleen als standaard instellen, maar is het ook mogelijk om te bepalen hoelang bepaalde berichten zichtbaar zijn. Met de eerste optie kun je bij het aanmaken van een nieuw bericht kiezen om standaard de berichten te laten verwijderen. Ieder bericht dat dus gestuurd wordt, zal na verloop van tijd niet meer te zien zijn. Daarbij is het ook mogelijk om deze beslissing te maken bij het aanmaken van een groepsgesprek.

Zoals gezegd geeft WhatsApp je nu ook de mogelijkheid om te bepalen wanneer berichten moeten verdwijnen. Eerder konden gebruikers er alleen voor kiezen om berichten na zeven dagen te laten verdwijnen. Nu is het ook mogelijk om dat na 24 uur of 90 dagen te doen.

Spraakberichten vernieuwd

WhatsApp is immens populair, maar alles behalve af. Het bedrijf achter de applicatie blijft het platform constant ontwikkelen, zodat gebruikers een steeds prettigere ervaring krijgen. Naast de benoemde functionaliteiten die deze week verschijnen, zijn ook spraakberichten verbeterd.

WhatsApp maakt spraakberichten weer net wat beter

Collega Jeroen schreef hier gisteren een artikel over. Ben je benieuwd wat de feature precies is? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!