Android 12 vanaf nu (goed) te gebruiken op deze OnePlus-smartphones

Smartphones Mark Hofman 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels alweer twee maanden geleden dat Android 12 verscheen op de Pixel-smartphones van Google. In de tussentijd zijn ook consumenten met een Samsung-toestel eindelijk voorzien. Waar blijf die ondersteuning voor OnePlus toch?

Het antwoord wordt vandaag duidelijk: die ondersteuning komt er heel snel aan. Er zijn namelijk al een aantal consumenten die OxygenOS 12, een aangepaste versie van Android 12, op hun OnePlus 9-smartphones hebben kunnen downloaden.

Android 12 langzaam naar OnePlus

Er zijn een aantal consumenten die via Telegram melding maken van de Android 12-update. Samen met OPPO heeft OnePlus aan een eigen versie van het systeem gewerkt en noemt deze dan ook OxygenOS 12. Het systeem wordt via XDA aangeboden en draait als een volledige stabiele versie van de software. Hiermee wordt duidelijk dat zowel Google als OPPO en OnePlus een heel eind zijn.

De OnePlus 9 Pro
De twee modellen in de hand (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op dit moment lijkt de update vooral aangeboden te worden aan consumenten in India. Mensen met een OnePlus smartphone hebben al toegang tot de OTA-download. Het zal dus niet lang meer duren voordat OnePlus officieel aankondigt dat het besturingssysteem onze kant opkomt.

Samen met OPPO

Dat OnePlus nauwer samen ging werken met OPPO, dat was al bekend. Alleen is OxygenOS 12 wel het eerste besturingssysteem waar we deze samenwerking echt goed kunnen zien. Eerder werd bekend dat de samenwerking voornamelijk op de achtergrond plaats zou vinden, maar ook op de voorgrond is de wijziging te merken. Zo wordt met OxygenOS 12 al vrij snel duidelijk dat de launcher veel meer lijkt op dat van ColorOS 12 dan OxygenOS 11.

Wanneer krijgt mijn OnePlus smartphone de Android 12 update?

Naast de nieuwe OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro zijn er logischerwijs meer toestellen van het merk die in aanmerking komen voor de update. Zo krijgen onder andere ook de vlaggenschepen van vorig jaar Android 12. Ben je benieuwd welke toestellen dat allemaal zijn? Check dan zeker even het artikel dat we er een tijdje geleden over schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen