Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 4 nov 2021

HBO Max gaat mogelijk fuseren met deze grote streamingdienst

HBO Max komt volgend jaar eindelijk naar Nederland. Mogelijk komen er flink meer series bij door een aankomende fusie.

WarnerMedia is een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Toch wordt het bedrijf binnenkort nog groter aangezien het gaat fuseren met Discovery (eigenaar van o.a. het gelijknamige Discovery, TLC en Eurosport). Als alles goed gaat wordt de deal in 2022 afgerond.

HBO Max en Discovery

Door de samensmelting ontstaat een enorm mediabedrijf met een veelvoud aan titels. Zowel WarnerMedia als Discovery hebben een eigen streamingdienst die allebei een compleet ander aanbod hebben. Als je die twee samenvoegt heb je een streamingdienst die zo goed als alles heeft te bieden (de reality, sport en documentaires van Discovery en de kwalitatieve series en films van HBO Max). Hiermee kan het vol concurreren met Netflix en Disney+.

Dat lijkt misschien toekomstmuziek maar Discovery Streaming en International CEO JB Perrette ziet het al helemaal zitten. Hij heeft al een heel plan in zijn hoofd, laat hij aan Gizmodo weten. In de eerste fase moeten Discovery en HBO Max samenkomen in een bundel. In de tweede en laatste fase moeten de twee uiteindelijk samengaan tot een grote streamingdienst. Daar zit natuurlijk ook een gedachte achter: geld. Volgens Perrette zorgt een fusie voor kostenbesparing en tegelijkertijd kunnen ook klanten van beide diensten van elkaars aanbod profiteren.

HBO Max komt in 2022 naar Nederland: dit moet je allemaal weten

Wat betekent het voor de toekomst?

Het is in ieder geval een interessante move. Er is een echte wildgroei aan streamingdiensten ontstaan, waarbij onderhand elk mediabedrijf zijn eigen streamingdienst heeft. Zo komt HBO Max dus nog naar Nederland, maar daarna kunnen we waarschijnlijk ook nog Paramount+ en Peacock verwachten.

Er zijn er in de toekomst zoveel dat er nog meer verschillende fusies komen zodat er uiteindelijk een paar grote overblijven.  Maar goed, dat is allemaal toekomstmuziek. Wij kunnen niet wachten totdat HBO Max naar Nederland komt en eindelijk hier kunnen genieten van een flink aantal toptitels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HBO Max gaat mogelijk fuseren met deze grote streamingdienst
Sluiten