Call of Duty: waarom je dit weekend Cold War en Warzone moet spelen

Games Jelle van Es 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerlijk is eerlijk: elk weekend is een goed weekend om Call of Duty: Black Ops Cold War of Warzone te spelen. De games hebben zich de afgelopen maanden telkens bewezen. Toch is het dit weekend extra handig om met de games los te gaan.

Want dit weekend is het feest in Call of Duty: Black Ops Cold War en Warzone. En dan niet het soort feest waarbij je met zijn allen in een kring zit en er plekjes worst en blokjes kaas langsgaan. Dat is overigens één van de voordelen van deze coronacrisis, dat we die ellende kunnen skippen.

Double XP weekend in Call of Duty

Het feest in Call of Duty: Black Ops Cold War en Warzone bestaat dit weekend uit een Double XP weekend. Je zou zelfs kunnen zeggen dat er spraken is van een Triple-Double XP Weekend in de games. Want je krijgt twee keer zoveel XP om in levels in omhoog te gaan, je wapens te levelen en voor de battle pass. En dat is ook niet zo heel erg gek. We lopen namelijk langzaam tegen het einde van het huidige seizoen aan. Volgende week donderdag begint namelijk het derde seizoen van de huidige game, waardoor je tot aan die tijd waarschijnlijk nog wel wat extra XP gebruiken om de doelen die je jezelf hebt voorgesteld ook echt te halen in de game. Op die manier kun je dit weekend nog net die paar extra dingen binnenharken.

Het nieuwe Double XP weekend begint aankomende vrijdag om 19 uur Nederlandse tijd. Vanaf dat moment kun je dus twee keer zoveel XP gaan scoren in de beide Call of Duty-games. Het evenement loopt dan tot en met de maandag daarop, waardoor je dus echt een vol weekend hebt om los te gaan. Voorafgaand aan dit weekend krijgen we op donderdag overigens de Blueprint Gun Game in Black Ops Cold War. Daarbij speel je Gun Game, maar dan op basis van diverse blueprints die de afgelopen tijd zijn uitgebracht.

Het einde van seizoen 2

En daarmee krijgen we ook te maken met het einde van seizoen twee en dat heeft met name gevolgen voor de Verdansk-map in Call of Duty Warzone. Deze krijgt naar verluidt een jaren 80 make over. Of dat ook gepaard gaat met een grote nucleaire explosie die de oude map wegvaagt, dat is nog even afwachten.

Zombies veroveren gebied in Call of Duty: Warzone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen