Cambridge Audio daagt Sony en JBL uit met nieuwe koptelefoon

Audio Jeroen Kraak 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Cambridge Audio heeft zijn eerste koptelefoon uitgebracht. Met Melomania P100 gaat het de concurrentie aan met bekende merken als Sony en JBL.

Een koptelefoon koop je vooral voor de audiokwaliteit, maar een mooi uiterlijk is zeker meegenomen. De eerste koptelefoon van Cambridge Audio lijkt beide te bieden.

Cambridge Audio heeft al een behoorlijke naam gemaakt met oordopjes en gaat nu letterlijk voor het grote werk. Wat heeft deze koptelefoon allemaal te bieden?

Cambridge Audio als uitdager van Sony en JBL

Cambridge Audio doet bij veel mensen nog niet echt een belletje rinkelen. Het bedrijf is relatief nieuw in de markt voor earbuds, maar denkt nu groter en brengt zijn eerste koptelefoon uit: de Melomania P100.

De nieuwe koptelefoon belooft een hoge audiokwaliteit. Daarnaast heeft het ook een behoorlijke accuduur. Op een volle lading gaat die zo’n 60 uur mee. Zet je de actieve ruisonderdrukking uit? Dan kan je er zelfs 100 uur mee doen voordat je weer hoeft op te laden.

Cambridge Audio daagt Sony en JBL uit met nieuwe koptelefoon
(Afbeelding: Cambridge Audio)

De koptelefoon is opgebouwd rondom de drielaagse 40 mm drivers van Mylar. Deze worden aangedreven door een A/B-versterking uit de CX-lijn van Cambridge Audio. Daarnaast is er ondersteuning voor lossless audio en is de EQ aanpasbaar. Wil je dat laatste niet zelf doen? Dan zijn er ook al modi voor verschillende muziekgenres.

Daarnaast zijn er drie verschillende actieve ruisonderdrukkingsmodi, waaronder een transparantiemodus. Een korte vertraging zorgt ervoor dat je ‘m ook kunt gebruiken tijdens het gamen. Deze ligt op 80 ms.

Opvallend ontwerp van de koptelefoon

Maar niet alleen de geluidskwaliteit en batterijduur zijn opvallend bij de koptelefoon van Cambridge Audio. Hetzelfde kan gezegd worden van het uiterlijk. De zachte, comfortabele hoofdband kennen we van meer merken, maar echt opvallend is het gedeelte waaraan de oorschelpen zijn gekoppeld. Dit gedeelte heeft een modern, strak uiterlijk. Je zal dan ook met deze koptelefoon echt opvallen.

Aan de onderkant zitten een aantal fysieke knoppen, zodat je de koptelefoon makkelijk kunt bedienen. De koptelefoon is daarnaast zowel bedraad als draadloos te gebruiken. Zo heb je ook meteen toegang tot hi-res audio.

De koptelefoon van Cambridge Audio is zowel in het wit als zwart te verkrijgen. Hij is vanaf 15 juli beschikbaar en je haalt ‘m in huis voor 279 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen