Maker The Boys haalt Marvel opnieuw onderuit op X

Films & Series Jeroen Kraak 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

In de Amazon Prime Video-serie The Boys zitten allerlei verwijzingen naar Marvel en DC. De maker van de serie haalt opnieuw uit naar het MCU.

The Boys is misschien wel de beste superheldenserie van dit moment. In de Amazon Prime Video-serie zie je hoe een groep corrupte superhelden er alles aan doet om de macht te houden, terwijl een andere groep er alles aan probeert te doen om ze te ontmaskeren.

Inmiddels is het vierde seizoen van de Amazon Prime Video-serie in volle gang. In een X-bericht haalt de maker op een hilarische manier uit naar Marvel.

The Boys-maker maakt Marvel (opnieuw) belachelijk

Eric Kripke is de grote man achter Amazon Prime Video-serie The Boys. Als maker en showrunner is hij verantwoordelijk voor het grote succes van de serie. De serie is zo populair omdat het onderdelen uit Marvel en DC een bijzondere draai weet te geven en zelfs af en toe belachelijk maakt.

Dat doet hij overigens niet alleen met de serie, maar ook op X. Ter promotie van de vijfde aflevering van The Boys komt hij met een bijzonder bericht waarbij hij uithaalt naar Marvel. En om precies te zijn alle fases waar het MCU zich in bevindt.

Maker The Boys haalt Marvel opnieuw onderuit op X
Het BCU als parodie op Marvel. (Afbeelding: Eric Kripke/X)

“Hi-rez afbeelding van Vought voor de aankomende series en films. Je kunt je niet voorstellen hoeveel moeite we in dit alles hebben gestoken, ik was geobsedeerd. Ik wilde het plot beschrijven met een toepassend grafisch ontwerp. En zie het voor zelf: aflevering vijf is nu live!”

En aflevering 5 van The Boys is populair bij veel mensen. Zo vertelde de bekende game-ontwikkelaar Hideo Kojima intens te hebben genoten van de laatste episode.

Nieuwe spin-offs

De oplettende kijker ziet iets bijzonders. Het heeft ontzettend veel weg van hoe Marvel zijn films in de markt zet bij elke Phase. Er zijn dan ook een aantal opmerkelijke titels te lezen: “Homelander: Land of the Free, The Seven Reborn, Firecracker: Lord’s Soldier en G-Men: Days Past From the Future.”

Natuurlijk zijn dit allemaal titels met een knipoog naar Marvel, maar het zou zeker interessant zijn als er echt zulke The Boys-films zouden komen. Met Gen V is er in ieder geval al een spin-off-serie en er wordt al gesproken over meer. De reguliere serie stopt na seizoen 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen