Zoveel actieve gebruikers heeft Twitter-alternatief Threads na een jaar

Apps Mark Hofman 3 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Op 3 juli 2023 werd Threads in het leven geroepen. Het platform van Instagram-eigenaar Meta moest Twitter in slechte tijden doen vergeten. Is dat een beetje gelukt?

Een jaar na de oprichting wordt duidelijk dat Threads, de app van Facebook en Instagram-eigenaar Meta, 175 miljoen actieve gebruikers per maand heeft. Mark Zuckerberg, CEO van Meta, maakte deze cijfers zelf bekend.

Op 3 juli 2023 verscheen Threads als een soort verrijking van Instagram om het verlies van Twitter, dat door de overname van Elon Musk in zwaar weer verkeerde, op te vangen. Het duurde in ons land even voordat het platform beschikbaar werd, maar inmiddels lijken steeds meer mensen het te omarmen.

Meta CEO Mark Zuckerberg Threads Twitter-alternatief
(Afbeelding: Threads)

Threads als Twitter-alternatief is…succesvol?

Het lijkt dus goed te gaan met Threads. Meta liet in februari weten dat het platform inmiddels 130 miljoen maandelijkse gebruikers had. Twee maanden later, in april, kondigde het bedrijf een groei van 20 miljoen maandelijkse gebruikers aan. Dat zijn er in de afgelopen drie maanden, met een totaal van 175 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, dus aanzienlijk meer geworden.

Twitter heet al een tijdje X en door het beleid van Elon Musk zijn er twijfels over diens voortbestaan. Threads lijkt voor een klein deel van de gebruikers een goed alternatief. Het gemak door de koppeling met Instagram lijkt te bevallen en gezien dat eerste platform al voor afbeeldingen bedoeld is, richt het overgrote deel van de gebruikers zich puur op tekst.

Volgens Meta plaatst 63% van de gebruikers alleen maar berichten met tekst. De overige gebruikers gebruiken wel degelijk afbeeldingen, gezien een op de vier berichten op het platform wel uit afbeeldingen bestaat.

Zegt dit iets over het succes van Threads? Nee, niet per se. Elon Musk liet eerder nog weten dat X op dit moment over 600 miljoen actieve gebruikers per maand beschikt. Hoewel de aanwezigheid van bots en spamaccounts vraagtekens zet bij dat getal, laat het wel zien dat er een grote groep mensen is die Threads in ieder geval wel een kans geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen