Canon en Nikon-vlaggenschepen worden op deze data uitgebracht

Gadgets Jeroen Kraak 8 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Canon EOS R3 en de Nikon Z9 zijn twee digitale camera’s waar fotografen het meest naar uitkijken. Lekkers komen nu met releasedata.

Fotografie heeft een grote sprong gemaakt tijdens de pandemie. Doordat er niet veel mogelijkheden waren om uit te gaan, hebben veel mensen de natuur ontdekt. Met een camera door de bossen maakt het net wat leuker. Natuurlijk kun je dat met je smartphone doen, maar met een goede digitale camera krijg je een beter resultaat. Twee van de topmerken zijn natuurlijk Canon en Nikon. Nu is er nieuws over twee body’s.

De Canon EOS R3 komt eraan

Dat de Canon EOS R3 eraan komt weten we sinds april. Het bedrijf gaf toen een ontwikkelingsmededeling. Het is een full-frame camera die zich qua specs volgens het merk bevindt tussen de Canon EOS R5 en de Canon EOS 1 D X Mark III. Zo heeft het een CMOS-sensor en een Digic X-processor. Daarmee zou het mogelijk zijn om met 30fps op te nemen.

Naast deze features heeft het ook een eye control autofocus, die we kennen van camera’s uit de jaren 90. Vroeger moest je echter gokken of het beeld dan daadwerkelijk was zoals je wilde. We zijn dan benieuwd hoe deze functie gaat werken in de moderne tijd.

Sinds de mededeling is het echter stil rond de camera. Officieel heeft Canon nog geen releasedatum gegeven, maar volgen het doorgaans betrouwbare Canon Rumors komt het toestel in september op de markt. Volgens geruchten kost deze 5999 dollar.

Informatie over de Nikon Z9

Naast Canon komt er ook nog een andere bijzondere camera de komende maanden op de markt. Het gaat om de Nikon Z9. Dit toestel komt in november of december van dit jaar op de markt. Dit is een absoluut vlaggenschip en dat merk je ook aan de prijs. Volgens de laatste geruchten gaat de camera tussen de 6000 en 7000 dollar kosten.

De Nikon Z9 heeft de nieuw ontwikkelde FX CMOS-sensor en een nieuwe processor die het ook mogelijk maakt om in 8K te filmen, laat het bedrijf in een eerder persbericht weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen