Capcom waarschuwt voor emails rondom Resident Evil Village

Games Jelle van Es 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Resident Evil Village is één van de grotere games die in het eerste half jaar van 2021 gaat uitkomen. Wat dat betreft is het logisch dat er gamers naar uitkijken. En nu gaat er een email rondt die daar misbruik van probeert te maken.

Het is zelfs zo erg dat Capcom zich geroepen voelt om een waarschuwing te delen voor deze email rondom Resident Evil Village. Dus als je een email ontvangt rondom de game en wordt uitgenodigd om een vroege versie van de game te proberen, dan moet je daar niks mee doen.

Valse Resident Evil Village email in omloop

Het zou gaan om zogenaamde Early Access-uitnodigingen voor de Resident Evil Village. Maar die komt dus niet van Capcom zelf. Het adres waar het vandaan zou komen is no-reply(at)capcom(dot)com, waardoor ontvangers het idee zouden krijgen dat het een legitieme mail is. En als je daar dan intrapt, bestanden downloadt en daar dingen mee doet, dan loop je dus het risico dat kwaadwillenden toegang krijgen tot jouw gegevens. Capcom zij er het onderstaande over.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee denken we dan maar. Het is niet voor het eerst dat een game zoals Resident Evil Village ingezet wordt bij fishing en scams. Vorige maand zagen we al een zelfde soort truc uitgehaald worden met Far Cry 6 van uitgever Ubisoft. Toen zou er een uitnodiging voor de beta worden verstuurd. En vorig jaar werd Cyberpunk 2077 op een zelfde manier misbruikt. In hoeverre zoiets succesvol is, dat is uiteraard de vraag.

Resident Evil Village
Maiden demo (Afbeelding: Capcom)

Nog even wachten

Er zit zodoende niks anders op dan braaf te wachten op Village. De game staat gepland voor 7 mei en komt dan uit op verschillende platformen.

Resident Evil Village: Alles dat je moet weten van de nieuwe game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen