Tour de e-bike: Cervélo komt met razendsnelle en kneiterdure elektrische fiets

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Cervélo is een van de luxere en betere fietsmerken in de wereld. Zo rijdt ook Team Jumbo Visma, van Tour De France-winnaar Jonas Vingegaard, op het merk. Nu komt het met zijn eerste elektrische fiets.

Hoewel Cervélo opgericht is in Canada, hoort het net zoals Gazelle bij het Nederlandse bedrijf Pon. Het bedrijf ken je waarschijnlijk vooral vanwege de wielrenfietsen die het ontwikkelt. Binnenkort kun je echter ook op een elektrische fiets van het merk rijden.

Cervélo heeft zijn eerste e-bike aangekondigd. De Rouvida heeft een sportieve uitstraling en kan zowel gebruikt worden als weg- als gravelfiets.

Dit is de eerste elektrische fiets van Cervélo

Wil je net zo snel gaan als Jonas Vingegaard of Wout van Aert, maar heb je helaas niet hun benen? Cervélo heeft de oplossing voor je. Het merk komt nu met een razendsnelle elektrische fiets die ideaal is om langere afstanden af te leggen.

De Cervélo Rouvida heeft een ondersteuning tot 45 kilometer per uur. Het valt daarom in de categorie van de speed pedelecs. Zo is het verplicht om een achteruitkijkspiegel en een kentekenplaat te hebben. Ook zul je verplicht een helm moeten dragen en een WA-verzekering moeten afsluiten.

Cervélo komt met bijzondere, razendsnelle, dure elektrische fiets
Razendsnel en aerodynamisch. (Afbeelding: Cervelo)

Het kan echter zijn dat het merk de snelheid van de elektrische fiets limiteert tot 25 kilometer per uur, zodat dit allemaal niet hoeft. Al kun je jezelf dan afvragen waarom je zoveel geld voor zo’n fiets zou neerleggen.

De fiets haalt die 45 kilometer per uur door een motor die 60 Nm koppel biedt. Deze heeft Cervélo verwerkt in de buis, waardoor je ze niet ziet. Het lijkt dus vanaf de buitenkant een echte racefiets. Het bedrijf verzekert dat je daarmee in de bergen dezelfde snelheden haalt als het profpeloton.

Overigens moet je niet verwachten dat je echt een volle Tour de France-etappe met deze fiets kunt rijden op topsnelheid. De batterij heeft namelijk een capaciteit van 430 Wh. Dat is goed voor zo’n 80 kilometer aan ondersteuning.

Van elektrische wegfiets naar gravelbike

Zoals gezegd is de elektrische fiets van Cervélo zowel te gebruiken op de weg als in het zand. Hiervoor moet je de uitvaleinden verwisselen op de fiets, zodat de e-bike geschikt is voor een andere grond. Hiermee wordt de geometrie van de tweewieler veranderd.

Cervélo komt met bijzondere, razendsnelle, dure elektrische fiets
(Afbeelding: Cervelo)

Daarnaast moet je ook naar de dealer toe om andere firmware op de tweewieler te zetten. De motor heeft namelijk een andere afstelling nodig voor de ondergrond en nieuwe uitvaleinden. Dat is wel omslachtig, aangezien het ook gewoon thuis zou moeten kunnen.

Cervélo is een premium-merk en is dus al niet goedkoop als je een normale fiets zonder motor wil aanschaffen. De elektrische variant heeft dus ook een behoorlijk prijskaartje.

De vanaf-prijs ligt op 6.799 euro, maar er zijn ook duurdere varianten. Zo betaal je voor de RED XPLR-editie zelfs 12.499 euro. Vanaf januari 2024 is de e-bike in Europa verkrijgbaar.

De elektrische fiets van Cannondale die je Gazelle moet doen vergeten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen