CES 2021: Asus introduceert gloednieuwe ROG line-up voor 2021

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 13 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Het Taiwanese bedrijf Asus heeft tijdens CES 2021 bekendgemaakt welke producten we kunnen verwachten onder de ROG-merknaam in 2021. ROG staat voor Republic of Gamers, een merk dat bekendstaat om producten die specifiek gericht zijn op gamers. Naast laptops bracht het merk eerder ook al smartphones en accessoires uit.

Het eerste model is de ROG Strix Scar 17. Deze wordt gekenmerkt door een beeldscherm met een verversingssnelheid van 300Hz, in 3 milliseconden. De laptop beschikt over maximaal een GeForce RTX 3080-gpu (grafische kaart) en een AMD Ryzen 9 5900HZ-processor. Dit is een mobiele variant. De Asus ROG Strix Scar 17 bevat een 90Wh batterij die ondersteuning biedt voor fast charging en 100W usb-type-c-adapters. Ook is voor het eerst in een Strix-laptop een optisch-mechanisch toetsenbord geïmplementeerd.

Asus ROG-laptop met tweede scherm

Met de ROG-lijn presenteerde Asus laptops met een secundair scherm aan boord. De ROG Zephyrus Duo 15 was de eerste gaminglaptop met een zogeheten ScreenPad Plus, een groot, tweede beeldscherm dat multitasken eenvoudig maakt en samenwerkt met geoptimaliseerde games en apps. Nu is zijn opvolger uit de doeken gedaan: de ROG Zephyrus Duo 15 SE.

Deze krachtige gaming laptop combineert de ScreenPad met moderne hardware: een GeForce RTX 3080-kaart en een AMD Ryzen 9 5900HX-processor. Het beeldscherm beschikt eveneens over high-end specs en heeft ondersteuning voor 4K, 120 Hz / 3 ms en 100% Adobe RGB.

En een convertible

Republic of Gamers heeft daarnaast de ROG Flow X13 aangekondigd: een 2-in-1 convertible laptop uit met 360 graden scharnier. De standaard laptopmodus is voor het spelen van games en multitasken, terwijl de tabletmodus zich leent voor het swipen door content, tekenen en het opstellen van handgeschreven berichten of notities. De behuizing is 15,8 millimeter dun en 1,3 kilogram licht. De buitenkant is vormgegeven met textuur en een golfachtig design met grip die vingerafdrukken afstoot en het eenvoudig maakt de laptop mee te nemen.

Asus, en daarmee dus ook ROG, introduceerde in 2007 de eerste eGPU dock, de XG Station. Dit is een accessoire voor het toevoegen van een externe grafische kaart. Nu kondigt het bedrijf het nieuwe ROG XG Mobile Platform aan. Die biedt gestroomlijnd design en kan gaming van desktopniveau brengen naar een draagbare vorm.

De ROG XG Mobile weegt 1 kilo, is zes procent van het formaat van typische eGPU’s en bevat maximaal een GeForce RTX 3080, geklokt tot 1810 MHz op 150W met ROG Boost. De grafische processor is gebaseerd op de nieuwe Ampere-architectuur van Nvidia, waarbij CUDA-cores voor programmeerbare shading met tweede generatie RT-cores voor ray tracing en derde generatie Tesor-cores worden gecombineerd. Die cores bieden grotere doorvoer voor AI-versnelde DLSS-graphics. De ROG XG Mobile werkt natuurlijk samen met de ROG Flow X13.

Prijzen en beschikbaarheid

Er komen verschillende modellen naar de Benelux, in verschillende configuraties.

  • De ROG Strix G15 heeft een adviesprijs van 1.949 euro
  • De ROG Strix G17 heeft een adviesprijs van 1.999 euro
  • De ROG Strix SCAR 17 heeft een adviesprijs van 2.999 euro
  • De ROG Zephyrus G15 heeft een adviesprijs van 2.399 euro
  • De ROG Flow X13 heeft een adviesprijs van 1.599 euro
  • De ROG Flow X13 + ROG XG Mobile (GC31S met NVIDIA GeForce RTX 3080) heeft een adviesprijs van 2.399 euro
  • De ROG Zephyrus Duo SE heeft een adviesprijs van 4.099 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Asus (persbericht)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen