Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 13 jan 2021

CES 2021: Anker onthult Soundcore Liberty Air 2 Pro-oordopjes

De Chinese fabrikant Anker heeft tijdens CES 2021 nieuwe oortjes met noise cancelling aangekondigd: de Soundcore Liberty Air 2 Pro. Dit is een uitgebreidere versie van de eerder gelanceerde oordopjes met dezelfde naam, maar dan zonder de Pro-toevoeging.

De markt voor draadloze oortjes is behoorlijk verzadigd, dus soms moet je veel onderzoek doen om te achterhalen wat nou goede oordoppen zijn. Waarschijnlijk ben je tijdens je onderzoek ook wel eens de Soundcore Liberty Air 2 van Anker tegengekomen. Die scoren namelijk goed in de budgetcategorie. Nu is er een nieuwe versie van dat setje oordoppen uitgebracht, onder de naam Soundcore Liberty Air 2 Pro. De nieuwe doppen leggen de nadruk op een goede geluidskwaliteit en active noise cancelling. Ze beschikken tevens over dezelfde 11mm-drivers die we eerder tegenkwamen in het Liberty 2 Pro-model.

Soundcore Liberty Air 2 Pro van Anker

Het nieuwe model heeft dus actieve ruisonderdrukking, die gebruikt kan worden in verschillende situaties. Zo is er een vervoermodus die lagere frequenties blokkeert, terwijl de binnenmodus heel goed moet zijn in het filteren van midrange geluiden (denk dan aan kantoorgeluiden en stemmen). Daarnaast is er een soort transparante modus die op twee niveaus omgevingsgeluid doorlaat, zodat je toch her en der meekrijgt wat er om je heen gebeurt. De zes microfoons, die nodig zijn voor de ruisonderdrukking, kunnen daarnaast gebruikt worden voor het bellen.

Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro
Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro (Afbeelding: Anker)

Scherpe prijs

Anker laat weten dat de oordoppen een batterijduur hebben van zeven uur, wanneer de ruisonderdrukking uitgeschakeld is. Zet je die aan, dan gaat er een uur van de gebruiksduur af. Wanneer je ondertussen gebruikmaakt van een volledig opgeladen case, dan loopt de luisterduur op tot 26 uur zonder en 21 uur met active noise cancelling. Je kunt de oortjes dus drie tot bijna vier keer opladen via die case. Die case is overigens op te laden via usb-c en anders draadloos via Qi. De Liberty Air 2 Pro is nu al te koop in de Verenigde Staten, voor een prijs van 129,99 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CES 2021: Anker onthult Soundcore Liberty Air 2 Pro-oordopjes
Sluiten