Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung brengt zijn goedkoopste 5G-smartphone volgende maand uit

Terwijl we allemaal in afwachting zijn wat Samsung morgen laat zien tijdens Unpacked 2021, introduceert het vandaag al een nieuw product. Het Zuid-Koreaanse bedrijf komt met zijn goedkoopste 5G-smartphone tot nu toe!

De nieuwe Samsung Galaxy A32 5G verschijnt begin volgende maand en krijgt een prijskaartje van €299. Maar wat haal je er verder mee in huis? We zetten het voor je op rij!

Samsung introduceert Galaxy A32 5G

Samsung heeft vandaag, door middel van een persbericht, de nieuwe Samsung Galaxy A32 5G aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf toont met de smartphone aan dat 5G niet persé duur hoeft te zijn. Het toestel krijgt een verkoopprijs van €299 en is daarmee het goedkoopste 5G-toestel van het bedrijf. Maar uiteraard heeft de smartphone een hele hoop meer te bieden.

De Galaxy A32 5G is voorzien van een 6.5-inch HD+ Infinity V beeldscherm. Dat betekent dat je te maken hebt met een notch in een V-vorm. In de notch zit logischerwijs de 13 megapixel selfiecamera. Verder is de Samsung Galaxy A32 5G voorzien van een Octa-Core processor, minimaal 4GB aan werkgeheugen 128GB aan opslagcapaciteit. Dat geheugen is overigens tot 1TB uit te breiden via de microSD-ingang aan de zijkant, waar overigens ook de vingerafdrukscanner te vinden is. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je de dag niet doorkomt met de smartphone gezien het feit dat er een 5000mAh batterij in zit. Is deze batterij wel leeg, dan is er nog geen reden tot paniek. Je laadt hem met een vermogen van 15W.

De 5G-ondersteuning is overigens niet het enige wat indrukwekkend is bij deze smartphone van €299. De Samsung Galaxy A32 5G beschikt namelijk over een Quad-camerasysteem. Dat houdt in dat er maar liefst vier verschillende lenzen op de achterkant zitten. Het systeem bestaat uit:

  • 48 megapixel hoofdcamera | f/1.8
  • 8 megapixel Ultra Wide camera | f/2.2
  • 5 megapixel Macrolens | f/2.4
  • 2 megapixel dieptesensor | f/2.4

Hieronder een overzicht van alle specificaties:

Samsung Galaxy 5G smartphone
De specificaties van het toestel (Afbeelding: Samsung)

Unpacked 2021

Zoals gezegd zijn liefhebbers ook in afwachting van wat er morgenmiddag gaat gebeuren. Samsung heeft uitnodigingen verstuurd voor een nieuw Unpacked evenement. De kans is groot dat we tijdens dit evenement de Galaxy S21 te zien krijgen, maar niets is natuurlijk nog zeker. Om 16:00 uur begint de livestream waar we bij WANT uiteraard verslag van doen.

Benieuwd wat er tijdens de grootste technologiebeurs ter wereld gebeurt? Check dan ook zeker even onze toegewijde CES 2021 pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!