CES 2021: BMW showt de toekomst van haar iDrive

Elektrische auto's Jeroen Kraak 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

BMW was een van de eerste autofabrikanten die kwam met een eigen infotainmentsysteem. Nu showt het de toekomst voor het systeem.

iDrive is al ontzettend oud. Het infotainmentsysteem deed zijn intrede in 2001 en is inmiddels onmisbaar in veel van de auto’s van het merk. Om de twintigste verjaardag van het systeem vieren showt BMW de volgende generatie in de de iX, de elektrische auto van het merk.

iDrive van BMW

Tijdens een presentatie voor de CES 2021 werd natuurlijk volop teruggeblikt, maar gaf het ook alvast een voorproefje voor de toekomst. Tijdens een teaser is te zien dat de volgende generatie van het infotainmentsysteem een enorm scherm heeft dat de helft van het dashboard beslaat. Het gaat dus volop mee in de trend die ook te zien is bij andere autobouwers. Desondanks heeft het systeem nog steeds de draaiknop die we kennen uit de vorige versies.

Voor BMW is het vooral belangrijk hoe het systeem reageert op de sensoren, zodat het nog gemakkelijker wordt om te rijden. “Digitale intelligentie zit in onze auto’s en is geoptimaliseerd door de sensoren die de omgeving kunnen analyseren. Hierdoor heeft de auto meer informatie dan de bestuurder,” laat BMW weten.

Nog veel plannen voor toekomst

Maar er zijn nog veel meer plannen in de toekomst. De toekomstige BMW kan communiceren met andere auto’s om ze te waarschuwen over mogelijke gevaren op de weg. Ook is het handig om te weten te komen of er nog vrije parkeerplaatsen zijn. Ook zijn hiermee mogelijkheden om de auto gedeeltelijk autonoom te laten rijden.

Het nieuwe iDrive-systeem zien we waarschijnlijk in 2022. De vermoedelijk eerste auto met de vernieuwde verise wordt de BMW iX. Een volledig elektrische auto die een actieradius heeft van 480 kilometer, al moeten we natuurlijk kijken hoeveel het in de praktijk daadwerkelijk is. Met 500 PK heeft de auto natuurlijk een behoorlijk vermogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen