CES 2021: Dolby pakt grootste probleem videobellen op laptops aan

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Waar sommige mensen diensten als Skype of Microsoft Teams al jaren niet meer hadden aangeraakt, werden deze in 2020 onmisbaar. Al kwam er bij het gebruik ervan nog flink wat irritatie en frustratie kijken. Dolby komt op CES 2021 met de oplossing.

Twee nieuwe Lenovo laptops, die ook tijdens CES 2021 werden aangekondigd, beschikken over een nieuwe functie van Dolby. Dit zorgt ervoor dat videobellen een heel stuk soepeler verloopt.

Dolby fixt grootste probleem videobellen

We hebben in 2020 allemaal wel eens een keer een vergadering, pubquiz of les bijgewoond via Teams of Zoom. Het mag duidelijk zijn dat de technologie ervoor zorgt dat we in een jaar als deze alsnog met elkaar verbonden zijn. Maar het laat ook zien dat het allemaal nog niet perfect is. Zo kennen we allemaal wel de situatie waarin duizend mensen door elkaar praten, de verbinding vastloopt of het achtergrondgeluid van één deelnemer de overhand neemt. In het begin was het grappig, maar in inmiddels is bloed irritant. Gelukkig komt Dolby met een oplossing.

Op CES 2021 wordt Dolby Voice geïntroduceerd. Het is een audio-technologie die ervoor zorgt dat mensen makkelijker te horen zijn. Dolby Voice bereikt dit door niet alleen achtergrondgeluiden te dempen, maar ook door het volume verschil van deelnemers te beperken. Zo klinkt het geluid dus eerder alsof je met elkaar in dezelfde ruimte zit, dan dat iedereen zich kilometers van elkaar vandaan begeeft.

In theorie klinkt het natuurlijk een heerlijke uitkomst, maar de praktijk laat zien dat er minder veranderd dan we hopen. Zo is Dolby Voice alleen nog maar beschikbaar op de Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 en de X1 Yoga Gen 6. Dat zijn twee gloednieuwe laptops die pas deze week, tijdens CES 2021, zijn aangekondigd. De kans dat iedereen binnen je Zoom of Teams-meeting over deze laptop beschikt is dus nihil. Al is het al om het feit dat de laptops pas in februari verschijnen.

CES 2021

Het zal je niet ontgaan zijn dat het de week van CES 2021 is. De grootste technologiebeurs van de wereld is losgebarsten. Dit keer niet in Las Vegas, maar gewoon digitaal. Teleurstellend voor ons, maar voor jullie veranderd er niet veel. Bedrijven laten nog steeds hun nieuwste innovaties zien voor 2021 en de jaren daarna. Daarom houden we je bij WANT gewoon in iedere dag op de hoogte.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen? Check dan zeker even onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!