CES 2021: Intel wil je vóór 2025 in een zelfrijdende auto zetten

Tech Mark Hofman 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens CES 2021 wordt niet alleen gesproken over de plannen voor 2011. Bedrijven delen ook hun visie voor de jaren daarop. Iets wat Mobileye, een bedrijf dat in handen is van Intel, doet op het gebied van autonoom rijden.

Als het aan Mobileye en Intel ligt stappen jij en ik nog vóór 2025 in een zelfrijdende auto. Niet alleen omdat de technologie toegankelijker wordt, maar ook omdat de prijs flink moet dalen.

Intel en Mobileye willen vanaf 2025 zelfrijdende auto’s

In 2017 nam Intel het Israëlische bedrijf Mobileye over voor een bedrag van 15 miljard dollar. Drie jaar later, tijdens CES 2021, wordt duidelijk dat die investering de komende jaren zijn vruchten af gaat werpen. Het is de bedoeling dat de komende jaren, met behulp van LiDAR technologie, de zelfrijdende auto toegankelijker wordt voor de consument. Niet alleen op technologisch gebied, maar ook zeker op financieel gebied. Het gebruik van LiDAR kan ervoor zorgen dat er flink wat kosten worden gedrukt tijdens de productie, waar de consument vervolgens weer voordeel uit haalt.

Mobileye is met een aandeel van 80% marktleider op het gebied van advanced driver-assitance vision systems. Op dit moment ligt de focus voornamelijk bij het assisteren van automobilisten. Het is dus helemaal niet gek dat dit bedrijf al zo ver is in de plannen. Volgens CEO Amnon Sashua is het plan om “de droom” van autonoom rijden voor 2025 te realiseren. De kans dat dit gaat lukken is groot, aangezien het gebruik ervan dus veel toegankelijker wordt. Met dank aan de LiDAR technologie.

“Maar hebben we die LiDAR scanner al niet eerder gezien?”, vraag jij je misschien af. Dat klopt helemaal, want deze zit op dit moment ook in de iPhone 12 Pro en Pro Max verwerkt. Daarvoor was de technologie al te vinden in de iPad Pro (2020).

CES 2021

De grootste technologiebeurs van de wereld is losgebarsten. CES 2021 zit vol met aankondigingen van nieuwe technologieën, producten en innovaties.

Wil je op de hoogte blijven? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen