GTA 6 krijgt mogelijk een vrouw als speelbaar hoofdpersoon

Games Jeroen Kraak 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoewel het nog lang lijkt te duren voordat GTA 6 in de winkel zal verschijnen, gaan er toch genoeg geruchten. Dit keer over hoofdrol.

Grand Theft Auto is een van de meest populaire gameseries in de wereld. De bijzondere verhalen en de prachtige speelwereld waar je kunt doen wat je wil zorgen voor een mooie game-ervaring.

Veel geruchten over de game

Veel gamers kijken dan ook uit naar GTA 6. Er is nog veel onbekend over die game en we weten geen eens wanneer deze zal verschijnen. Toch gaan er al genoeg geruchten over, die we natuurlijk allemaal met een korreltje zout nemen. De laatste is een bijzondere: voor het eerst wordt een van de speelbare karakters een vrouw. In alle vorige delen kon je alleen een man spelen. Het gerucht is afkomst van Tom Henderson, de CEO van social mediabureau Viral Jonkie, dus de vraag is hoe betrouwbaar het is.

Toch zien we deze trend al bij meerdere series. Zo kun je bij de laatste Assassin’s Creed-games al kiezen of je een man of vrouw wil zijn. Bij RPG’s is dat natuurlijk al veel langer het geval.

GTA 6
Wat kunnen we verwachten van GTA 6? (Afbeelding: AllGamesDelta)

Een gerucht wat al langer rondgaat over GTA 6 is dat de game zich gaat afspelen in Vice City, waarbij je in de rol kruipt van een ambitieuze drugssmokkelaar. Hierbij ga je ook naar verschillende locaties in Zuid-Amerika. Al wordt dat nieuws ook weer ontkracht.

Ook ging het verhaal dat er mogelijk alleen een online-versie van GTA 6 komt, omdat het bij het huidige deel goed loopt. Gelukkig stelde Rockstar de gamers gerust. In GQ Magazine vertelde een van de bazen van de studio dat GTA singleplayer-verhalen blijft vertellen.

Wanneer komt GTA 6?

Hoewel het laatste deel (GTA V) al zeven jaar op de markt is, staat het spel nog steeds in de toplijstjes qua verkopen. Dat heeft Rockstar doen besluiten om de game ook naar de PlayStation 5 en de Xbox Series X te brengen. GTA Online weet dan ook nog steeds veel gamers te trekken. Aangezien dat nog veel geld oplevert lijkt het dat we nog wel een paar jaar kunnen wachten op GTA 6.

Tot die tijd kun je nog genieten van GTA online waar nog steeds nieuwe content voor uitkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen