CES 2021: Microsoft introduceert gloednieuwe Surface Pro 7+-tablet

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft kondigt tijdens CES 2021 de Microsoft Surface Pro 7+ aan. De hybride tablet is alleen te koop voor bedrijven en scholen. De buitenkant van de tablet blijft hetzelfde, maar intern is er wel het één en ander veranderd. Zo is er nu ruimte voor de elfde generatie Intel-processor.

Dit is tevens de eerste keer sinds 2015 dat Microsoft de Surface Pro-lijn voorziet van een LTE-verbinding. Helaas moeten we het wel zonder ondersteuning voor het opkomende 5G doen. Dat komt doordat Microsoft ervoor gekozen heeft de ietwat oudere Snapdragon X20 LTE-modem te gebruiken in de Surface Pro 7+. Bedrijven en scholen kunnen kiezen uit een groot aantal verschillende varianten van het hybride apparaat. Vanwege dat hybride karakter is het mogelijk de Surface Pro 7+ te gebruiken als een zelfstandige tablet, maar wanneer je er een toetsenbord aan klikt dan verandert deze in een krachtige werklaptop.

CES 2021: Microsoft Surface Pro 7+

Zo kun je kiezen uit versies met een Intel Core i3-, Intel Core i5- of Intel Core i7-processor. Alleen het i5-model beschikt over de optionele LTE-verbinding. Het basismodel, met de i3-processor, beschikt over 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagruimte. Het topmodel kan uitgerust worden met 32 GB aan werkgeheugen en 1 TB aan opslagruimte, op een solid state drive (ssd). Verder belooft Microsoft in de aankondiging op CES 2021 dat de accu tot vijftien uur meegaat. Dat is een flinke stap vooruit in vergelijking met het vorige model, dat tot 10,5 uur meegaat op een volle accu.

Microsoft Surface Pro 7+
Microsoft Surface Pro 7+ (Afbeelding: Microsoft)

De Surface Pro 7+ verschilt daarnaast niet veel ten opzichte van het vorige model. Zo zien we hetzelfde scherm van 12,3 inch, met een resolutie van 2736 bij 1824 pixels. Ook is er een enkele usb-c-poort, usb-a-poort, een 3,5mm-koptelefoonaansluiting en natuurlijk de Surface Connect-poort. De wifi-modellen hebben nog een micro-sdxc-lezer, terwijl de LTE-modellen daarvoor een nano-simkaart in de plaats hebben.

Prijs en beschikbaarheid

De Surface Pro 7+ wificonfiguratie is er vanaf 1.029 euro. De configuratie met LTE Advanced start vanaf 1.329 euro. Commerciële en onderwijsklanten uit geselecteerde markten in Europa kunnen hun Surface Pro 7+ vanaf vandaag bestellen via hun lokale commerciële resellers. Leveringen starten vanaf volgende week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen