Bedrijf toont tover-tv op CES 2023 die een knap kunstje kan

Tech Dennis Mons 6 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Elke keer als je denkt dat je alles wel gezien hebt, weten tech-fabrikanten ons weer te verrassen. En dat geldt al helemaal voor deze tv: hij blijft namelijk zelf aan muren plakken. De Displace TV werd vol trots gepresenteerd tijdens CES 2023 in Las Vegas.

De Displace TV is een sterk staaltje science fiction. Dit 55” 4K OLED-scherm is sowieso niet alleen heel plat, hij kan zelfs aan muren blijven plakken.

Displace TV is een verrassing op CES 2023

De tijden van het gedonder met muurbeugels of wiebelige tv-meubels is eindelijk voorbij. Deze televisie kan je namelijk gewoon op je muur (of raam) plakken. Hiervoor gebruikt het toestel speciale ‘stofzuigertechnologie’. Eigenlijk hadden ze het de Spider-TV moeten noemen.

Displace tv CES 2023
Blijft plakken als kauwgom. (Afbeelding: Displace.tv)

Met de zelfontwikkelde active-loop vacuümtechnologie kan het 55 inch-scherm van 9 kilogram eenvoudig aan elk vlak oppervlak worden bevestigd. Het enige wat je hoeft te doen is het scherm tegen het oppervlak te houden, waarna de technologie detecteert dat je de tv wilt ophangen.

Vervolgens start de vacuümtechnologie automatisch en zet het scherm stevig vast. Daarnaast heeft de televisie twee handgrepen zodat deze makkelijk te verplaatsen is.

Totaal draadloos

De Displace TV is letterlijk volledig draadloos en heeft dus ook geen stroomkabel. De tv haalt zijn stroom uit hot swappable en oplaadbare batterijen die je gemiddeld zes uur per dag tv laat kijken zonder op te laden. Dat zou hij een maand vol moeten houden. Dit is mogelijk omdat het ‘zware werk’ wordt gedaan door een externe module.

Met de Displace TV hoef je geen afstandsbediening meer te gebruiken om het apparaat te bedienen. In plaats daarvan kun je handgebaren of je stem gebruiken om de televisie te besturen. Je kunt bijvoorbeeld met je hand voorwaarts duwen om content af te spelen of met twee handen pinchen om in en uit te zoomen.


Daarnaast zijn meerdere displays met elkaar te verbinden. Als er meerdere Displace TV’s in de kamer staan, kun je content ‘vastpakken’ en naar een andere tv gooien om daar te kijken. Als er een Displace TV in een andere kamer staat, detecteert de televisie als je je verplaatst en speelt de content automatisch op een andere locatie af.

Ook is het volgens de fabrikanten makkelijk om schermen naast elkaar te plakken. Op die manier vormen ze samen één groot scherm. Tijdens CES 2023 toont de start-up hoe je vier van deze schermen naast elkaar kunt hangen voor een gecombineerde schermdiagonaal van 110 inch en een resolutie van 16K. Elke Displace TV heeft ook nog een webcam met 4K-resolutie, wat het apparaat ook geschikt maakt voor videobellen.

Prijzig en exclusief

De Displace TV is alleen via de website van de start-up te bestellen en is op dit moment helaas alleen beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Er zijn slechts 100 exemplaren beschikbaar en deze worden pas in december geleverd. Mocht je toch op één of andere manier er één of meerdere toestellen willen bestellen: ze zijn niet goedkoop. Eén scherm kost 2.999 dollar.

Natuurlijk zijn ook wij op CES 2023 aanwezig. Check hier de nieuwste video van ‘onze’ Mark Hofman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen